Štrúdl 2 v 1
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 34 238 kJ / 8 183 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,52 g |
Tuky | 356,46 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 970,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Minulý rok jsem si upekla švestková povidla v troubě a jelikož nejsou tak hustá, jako vařená, tak jsem je chtěla nějak zpracovat. Z klasických koláčků, kam se dávají navrch s drobenkou, by mně určitě sjela dolů a tak jsem na to šla takto. Ale abych byla upřímná, tak už to jinak dělat nebudu. Je to rychle hotové, nic nikam nevyteče a navíc velmi chutné. Sice umělecký dojem není stoprocentní, ale tyto štrúdly každého překvapí svojí chutí, kdy se snoubí a hezky rozleží tvaroh s povidly a i druhý den je krásně vláčný. Zkuste, nebudete litovat, ať vám chutná jako nám. Z této dávky jsou 4 větší štrúdly, kdo by je chtěl mít užší a tím i hezčí, udělejte si jich více a nebo zadělejte méně těsta. A ještě jednu poznámku pro začínající kuchařinky. Nepodceňujte nakynutí na plechu před pečením, je tam dost tvarohu a navíc ještě povidla, kdyby štrúdly byly málo nakynuté, těsto se zdrcne a mohl by se vám dole udělat tzv. brousek.
A ještě k naší mateřštině, štrúdl se opravdu píše ú, nebyla jsem si tím jista, tak jsem si to raději ověřila :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2014 16:46







23. 1. 2014 12:46








12. 1. 2014 16:32
Dřív jsem dělala těsto ručně. Teď už dělám těsto jen v pekárně, je to pohodlnější a i líp propracované.





11. 1. 2014 20:52



11. 1. 2014 14:21


11. 1. 2014 14:14



18. 8. 2012 20:01






18. 8. 2012 10:20



Pokračování ve 14.12 .....neměla jsem je péct, teď budu tak dlouho chodit, dokud je nes..papám







31. 1. 2011 15:25

30. 1. 2011 20:38





30. 1. 2011 18:42

30. 1. 2011 18:26
P.S. vanilkový cukr si vyrábím sama - nasypu jemný krystal do sklenice a dám do něj vanilkový lusk, možno opakovat vícekrát... při dalších použitích se lusk rozřízne aby zase voněl
30. 1. 2011 18:04




takže,když jsem původně chtěla péci chlebík od cathleen,spáchala jsem tento skvost,neboť pečiva bylo doma dost a já měla nutkání



je to obrovská dobrota







dávám bodík a foto(to je nic moc,protože já si s foťákem večer moc nerozumím


nicméně vynikající chuti štrůdlíku to nevadí


P.S.krájela jsem tak,jak vidíte, gdyž jsme na tom Valašsku,tož aby to vypadalo jak frgále



17. 4. 2010 22:26

13. 2. 2010 16:38

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzská kuřecí polévka s fazolemi
Přidáno před 1 hodinou
Čokoládové tyčinky s Nutellou a oříšky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové preclíky
Přidáno před 15 hodinami
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 15 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno před 23 hodinami
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Americké kotlety
Lucie1001 uvařila před 22 minutami
Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou
Brumaire uvařila před 52 minutami
Marocké kuře
bartonik uvařila před 1 hodinou
Chilli con carne
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Pečené žampiony
radekhk uvařila před 1 hodinou
Šlehačková roláda bez mouky
cruchot uvařila před 2 hodinami
Fanta řezy
Beruna uvařila před 2 hodinami
Jednoduché toastíky s uzeným lososem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Pravoslav uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: štrúdl jak dlouho se peče štrůdl jak dlouho péci štrůdl štrúdl z kynutého těsta štrúdl s tvarohem co delat aby strudl nepraskl jak dlouho péct štrůdl kynute testo na strudl sstrudl recept recept štrúdl strudl ze stoprocentniho tuku štrůdl na celý plech sstrudl od yanull na kolik péci štrůdl štrúdl na plech jak udělat štrůdl štrúdl kynutý štrúdly tažený zavin ze stoprocentního tuku jak péct štrůdl aby nepraskl
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, droždí čerstvé, žloutek, sůl, rum, sádlo, mléko, tvaroh, tvaroh, smetana zakysaná, cukr vanilkový, vejce, cukr krupice, rum, rozinky v rumu, povidla švestková, mouka hrubá, cukr krupice, máslo
Štrúdl 2 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVqA
48 názorů