Štrúdl 2 v 1
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 34 238 kJ / 8 183 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,52 g |
Tuky | 356,46 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 970,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Minulý rok jsem si upekla švestková povidla v troubě a jelikož nejsou tak hustá, jako vařená, tak jsem je chtěla nějak zpracovat. Z klasických koláčků, kam se dávají navrch s drobenkou, by mně určitě sjela dolů a tak jsem na to šla takto. Ale abych byla upřímná, tak už to jinak dělat nebudu. Je to rychle hotové, nic nikam nevyteče a navíc velmi chutné. Sice umělecký dojem není stoprocentní, ale tyto štrúdly každého překvapí svojí chutí, kdy se snoubí a hezky rozleží tvaroh s povidly a i druhý den je krásně vláčný. Zkuste, nebudete litovat, ať vám chutná jako nám. Z této dávky jsou 4 větší štrúdly, kdo by je chtěl mít užší a tím i hezčí, udělejte si jich více a nebo zadělejte méně těsta. A ještě jednu poznámku pro začínající kuchařinky. Nepodceňujte nakynutí na plechu před pečením, je tam dost tvarohu a navíc ještě povidla, kdyby štrúdly byly málo nakynuté, těsto se zdrcne a mohl by se vám dole udělat tzv. brousek.
A ještě k naší mateřštině, štrúdl se opravdu píše ú, nebyla jsem si tím jista, tak jsem si to raději ověřila :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2014 17:46
AniCiz:Aničko, Tvé poděkování mě velmi těší a to, že jsi spokojená, mi velkou radost dělá
.
23. 1. 2014 13:46
úžasný recept,peču už po několikáté a teprve jsem si všimla,že jsem ani nepoděkovala..Jani,děkuji za skvostný recept..
12. 1. 2014 17:32
yanull: Jani, dělám to tak, že dám do pekárny množství mouky a mléka podle receptu. Během promíchávání těsta v pekárně podle potřeby mouku dosypávám. Hustotu a konzistenci těsta zkouším průběžně prstem.
Dřív jsem dělala těsto ručně. Teď už dělám těsto jen v pekárně, je to pohodlnější a i líp propracované. Ale pokud je to tvůj rituál, nic proti tomu nemám.
Důležitý je výsledek...
11. 1. 2014 21:52
Hanča:Hani, těší mě, že se těsto povedlo, já mám pekárnu, ale abych byla upřímná, na zadělávání ji téměř nepoužívám, protože každá mouka jinak saje a já si to těsto prostě musím tzv. osahat, zkusit jak pruží, pohladit, během kynutí ho několikrát propracovávám, je to zkrátka můj rituál.Ale s tímto poměrem se mi vždy podaří, tak doufám, že i ostatním a za komentáře děkuji
11. 1. 2014 15:21
Ještě jedna má zkušenost: těsto jsem připravovala v domácí pekárně. Takže jsem do ní dala nejdříve "mokré" a potom "suché" přísady, zapnula a po hodině a půl vytáhla hotové těsto. To jsem rozdělila na 2 stejně velké díly (dělala jsem poloviční dávku), každý jsem jen zlehka (cca 1 - 2 minutky) pospřekládala a hned jsem začala těsto rozvalovat do obdélníků a pokračovala podle návodu autorky tohoto skvělého receptu. Ještě jednou díky !
11. 1. 2014 15:14
Velká pochvala za recept! Když jsem těsto viděla, jak kyne nic moc a jak je takové spíše hutné, tak jsem si říkala, že jsem zvědavá na výsledek. No nakonec to bylo velké překvapení.... Těsto se krásně válelo do obdélníku bez špetky mouky. Dělalo krásné bublinky. Jediný menší problém pro mě byl přendat smotaný štrůdl z pracovní desky na plech. Pak už to byla jedna radost, štrůdly na plechu krásně nakynuly během dvaceti minut a výsledek po upečení famózní. Jen škoda, že jsem udělala poloviční dávku, páč je to fakt luxusní záležitost, jeden padl během deseti minut ve dvou lidech.
18. 8. 2012 21:01
senky:Jani, foto bez dovolení, jsem ráda, že sis pochutnala, tento recept je velmi vděčný, je to dobrá náhrada koláčků a navíc z nich neutečou povidla a ještě se ušetří práce, peču je velmi ráda a i strávníkům tato verze chutná
Děkuji za bodík a hlavně za krásný komentář
18. 8. 2012 11:20
Právě se na nich pracuje hold mlsá je mlsná
Pokračování ve 14.12 .....neměla jsem je péct, teď budu tak dlouho chodit, dokud je nes..papám VYNIKAJÍCÍ
s dovolením foto
a obrovský bod
31. 1. 2011 16:25
Vypadá to dobře určitě vyskouším dík za recept posílám bodík
30. 1. 2011 21:38
Bety,to jsem zapomnělataky jsem přidala brusinky,poněvadž rozinek bylo málo..a ten vanilkový dělám stejně
a je lepší než kupovaný a ve finále i levnější
30. 1. 2011 19:42
Paráda, jsem nadšená! Hned přidávám bodíka.
30. 1. 2011 19:26
+1 takhle vytvarované to vypadá luxusně - je to lepší než kulaté, víc se vejde na plech! U nás taky nejsou rozinky oblíbené, ale dávám brusinky naložené delší dobu v rumu - mám je vždycky připravené ve skleničce v chladničce. Tvarohové kynuté koláče s povidly jsou u nás oblíbené, určitě je upeču v tomhle tvaru.
P.S. vanilkový cukr si vyrábím sama - nasypu jemný krystal do sklenice a dám do něj vanilkový lusk, možno opakovat vícekrát... při dalších použitích se lusk rozřízne aby zase voněl
30. 1. 2011 19:04
jesliže je Cathleen(tedy pro mě)jednička na recepty pro DP ,tak yanull(opět pro mě)můj guru
co se týče kynutého těsta,z kterého mimochodem velice ráda peču
takže,když jsem původně chtěla péci chlebík od cathleen,spáchala jsem tento skvost,neboť pečiva bylo doma dost a já měla nutkáníněco upéci
je to obrovská dobrota s těstem se famtasticky pracuje a vůbec..výrobek se chválí sám
neváhejte,vyzkoušejte
dávám bodík a foto(to je nic moc,protože já si s foťákem večer moc nerozumím
nicméně vynikající chuti štrůdlíku to nevadí
P.S.krájela jsem tak,jak vidíte, gdyž jsme na tom Valašsku,tož aby to vypadalo jak frgále
17. 4. 2010 23:26
byl krásnej a dobrej,ale než jsem ho stačila vyfotit na závěr,tak se snědl.Snad budu příště rychlejší.
13. 2. 2010 17:38
Jani, já zadělávám ručně, takže přibližně cca 500 ml mléka, možná i méně, ale já jsem to opravdu nikdy neměřila. Každá mouka bere více či méně tekutin, navíc ještě rozpouštím tuky a přilévám rum. Nevím, zda se do pekárny dá ještě mléko přilít nebo ne, třeba Ti poradí ještě zde zkušená děvčata, já to budu muset někdy změřit, jenže já nevážím už ani mouku, se mnou je to těžké, ale polepším se.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Maková roláda s povidly a mascarpone krémem
Přidáno před 2 hodinami

Fazolová polévka s mrkví a libečkem
Přidáno před 15 hodinami

Čočka na kyselo se smetanou
Přidáno před 17 hodinami

Koka + řez
Přidáno 28. 5. 2022 09:58

Špagety s kuřecími kousky v italské omáčce
Přidáno 28. 5. 2022 07:27

Sirup z čerstvého bezu
Přidáno 27. 5. 2022 10:15
Právě bylo uvařeno:

Pečený chřest s holandskou omáčkou
uvařil/a findejsoval@seznam.cz
před 16 minutami

Vláčné broskvové řezy s mákem
uvařil/a Teomi
před 1 hodinou

Tvarohová bábovka od Dity P.
uvařil/a Petaja
před 1 hodinou

Tuňákový salát s avokádem a vejci
uvařil/a NikolaP
před 1 hodinou

Medový perník na plech
uvařil/a Miquel
před 2 hodinami

Nadýchaná piškotová roláda
uvařil/a Petulice
před 3 hodinami

Křenová omáčka
uvařil/a Rafan1415
před 4 hodinami

Matjesovo vajíčková pomazánka
uvařil/a Ivana64
před 6 hodinami

Vepřové závitky s nivou
uvařil/a kyskamaryska
před 7 hodinami

Pečené vepřové koleno
uvařil/a Jan Nemec
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: štrúdl jak dlouho se peče štrůdl jak dlouho péci štrůdl štrúdl z kynutého těsta štrúdl s tvarohem co delat aby strudl nepraskl jak dlouho péct štrůdl kynute testo na strudl sstrudl recept recept štrúdl strudl ze stoprocentniho tuku štrůdl na celý plech sstrudl od yanull na kolik péci štrůdl štrúdl na plech jak udělat štrůdl štrúdl kynutý štrúdly tažený zavin ze stoprocentního tuku jak péct štrůdl aby nepraskl
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, droždí čerstvé, žloutek, sůl, rum, sádlo, mléko, tvaroh, tvaroh, smetana zakysaná, cukr vanilkový, vejce, cukr krupice, rum, rozinky v rumu, povidla švestková, mouka hrubá, cukr krupice, máslo
Štrúdl 2 v 1
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVqA
48 názorů