Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 758 kJ / 3 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,84 g |
Tuky | 140,35 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 124 mg |
Sodík | 6,11 g |
Sůl | 15,59 g |
Sacharidy | 375,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prášek do pečiva smícháme s moukou, přidáme všechny ostatní surovimy a vymísime přijemně vláčné těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. (Pokud pospícháte, dá se tento krok vynechat.)
Krok 2: Bude třeba vyválet placky. Můžeme buď vyválet velký plát těsta a z něj třeba kolem položeného talíře vykrojit kruh – s hezky pravidelnými okraji. Nebo je možné těsto rozdělit na 6 dílů a z každého pak placku vyválet. Měly by být asi 2 mm tenké.
Krok 3: Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, placky ještě před smažením propícháme vidličkou a přeneseme na horkou pánev. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany, až se na placce objevují tmavá očka.
Krok 4: Usmažené placky stohujeme natalíři, zakryté čistou utěrkou – do naplnění změknou a nelámou se.
Krok 5: Naplnit je možné podle chuti. Měli jsme je s kozím sýrem, rukolou a plátky rajčat – plní se jen na polovinu placky, druhá se přes ni přehne – takto naplněnou placku je dobré trochu osmažit opět na suché pánvi dokřupava.
Krok 6: Můžeme podávat plněné, přehnuté napůl….nebo naplnit a srolovat jako palačinku….nebo náplň rozprostřít po celé ploše piadiny, druhou, prázdnou placku přiklopit a takto upravené je rozřezat na klínky (čtvrtky). Ať je konečná úprava kterákoliv, s libovolnou náplní, pořád je piadina výborným a rychlým občerstvením.
Zveřejněno 13. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piadine Romagnole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnzA
Moje poznámka
Piadine Romagnole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnzA
Nejnovější recepty
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 2 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 20 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno 14. 8. 2025 05:02:01
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
ceslo před 11 minutami
Ovocné kůže
Lahvacek před 3 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 11 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 15 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 18 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 18 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 18 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 20 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 22 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 22 hodinami
Tématické fráze:
piadina naplně,
piadine napln,
piadiny placky,
příprava piadiny,
jak pripravit placky piadina,
nataliri.cz,
testo na piadine
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
voda,
cukr,
med,
sůl,
sádlo,
prášek do pečiva
Komentáře (19)
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...