Koblihy z Moravy
Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je můžete kdykoliv v průběhu celého roku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 847 kJ / 2 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,02 g |
Tuky | 69,79 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 772 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 384,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2G1
Moje poznámka
Koblihy z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2G1
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 31 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 48 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
recept na koblihy,
koblihy bez rumu,
koblihy z hladké mouky,
celozrnné koblihy,
koblihy,
koblihy s rumem,
moravské koblihy,
jak se dělají koblihy,
jaká mouka na koblihy,
jaká mouka do koblihy,
mouka na koblihy,
recepty koblihy,
jakou mouku na koblihy,
rum do koblih,
koblihy jany,
koblihy hladká mouka,
recept koblihy,
koblihy masopustni z celozrnné mouky,
recept na koblihy s rumem
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
sůl,
rum,
jahodová marmeláda,
sádlo,
cukr moučkový
Komentáře (6)
Jana Hamzova:
kapek a výsledek je též dobrý.Těsto kyne normálně i bez alkoholu...
Po koblížcích se jen zaprášilo
No, traduje se, že rum se používá (vedle ochucení) proto, že ALKOHOL v něm obsažený zlepšuje "vyběhnutí" korpusu při smažení, ale především snižuje nacucání koblih tukem.
Nevím, zda to tak opravdu funguje, nikdy jsem nedělal pro porovnání paralelně koblihy bez rumu a s rumem... Ale pokud to funguje jak se říká, pak nahrazovat rum rumovou trestí je lidová tvořivost