Štrúdl 2 v 1
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme tvarohovou a povidlovou náplní. Nahoru posypeme ještě drobenkou a upečeme dozlatova.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 471 kJ / 7 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,52 g |
Tuky | 308,96 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 6,16 g |
Sacharidy | 972,02 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl 2 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVqA
Moje poznámka
Štrúdl 2 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVqA
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 8 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 12 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 12 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
štrúdl,
jak dlouho se peče štrůdl,
jak dlouho péci štrůdl,
štrúdl z kynutého těsta,
štrúdl s tvarohem,
co delat aby strudl nepraskl,
jak dlouho péct štrůdl,
kynute testo na strudl,
sstrudl recept,
recept štrúdl,
strudl ze stoprocentniho tuku,
štrůdl na celý plech,
sstrudl od yanull,
na kolik péci štrůdl,
štrúdl na plech,
jak udělat štrůdl,
štrúdl kynutý,
štrúdly,
tažený zavin ze stoprocentního tuku,
jak péct štrůdl aby nepraskl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
droždí čerstvé,
žloutek,
sůl,
rum,
majonéza,
mléko,
tvaroh,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
vejce,
cukr krupice,
rum,
rozinky v rumu,
povidla švestková,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (52)
Dřív jsem dělala těsto ručně. Teď už dělám těsto jen v pekárně, je to pohodlnější a i líp propracované.
Pokračování ve 14.12 .....neměla jsem je péct, teď budu tak dlouho chodit, dokud je nes..papám
P.S. vanilkový cukr si vyrábím sama - nasypu jemný krystal do sklenice a dám do něj vanilkový lusk, možno opakovat vícekrát... při dalších použitích se lusk rozřízne aby zase voněl
takže,když jsem původně chtěla péci chlebík od cathleen,spáchala jsem tento skvost,neboť pečiva bylo doma dost a já měla nutkání
je to obrovská dobrota
dávám bodík a foto(to je nic moc,protože já si s foťákem večer moc nerozumím
nicméně vynikající chuti štrůdlíku to nevadí
P.S.krájela jsem tak,jak vidíte, gdyž jsme na tom Valašsku,tož aby to vypadalo jak frgále
Máš moc hezké fotky