Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 50 893 kJ / 12 164 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 269,99 g | 
| Tuky | 596,68 g | 
| Vláknina | 11,72 g | 
| Cholesterol | 5,96 g | 
| Sodík | 2,74 g | 
| Sůl | 6,49 g | 
| Sacharidy | 1 422,62 g | 
Postup přípravy
3/4 litru mléka
2 vanilkové pudinky
250 g másla
200 g moučkového cukru
Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme zchladnout. Zvlášť třeme změklé máslo s prosátým cukrem a po částech vtíráme vychladlý pudink.
Tip: přidejte lžící rumu. Krok 2: ŽLOUTKOVÝ KRÉM DO VĚNEČKŮ:
1/2 litru sladké smetany
4 žloutky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
40 g škrobové moučky
Ve smetaně rozšleháme žloutky, cukr a vmícháme škrobovou moučku. Dáme do vodní lázně a šleháme tak dlouho, až krém zhoustne. Krok 3: POLEVA NA VĚNEČKY:
130-150 g moučkového cukru
1 lžíce horkého mléka
Prosátý moučkový cukr třeme s horkým mlékem, dokud není poleva hladká. Krok 4: KRÉM DO VĚTRNÍKŮ I:
1 litr mléka
4 balíčky vanilkového pudinku
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
6 vajec
Mléko svaříme s pudinky, cukrem a žloutky. Do vychladlého opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 5: KRÉM DO VĚTRNÍKŮ II:
10 dkg kostkového cukru
3 lžíce solamylu
250 ml mléka
20 dkg másla
Kostkový cukr nasucho upražit. Rozmíchat solamyl v mléce a vmíchat do karamelu. 2 minuty povařit a do prochladlého zamixovat 20 dkg másla. Krok 6: KRÉM DO BANÁNŮ:
5 dcl mléka
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
50 g hrubé mouky
2 vejce
20 g jemného krystalového cukru
Ve 2/3 mléka svaříme moučkový a vanilkový cukr. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a žloutky, vše smícháme a za stálého míchání vaříme, až krém zhoustne. Bílky s krystalovým cukrem ušleháme a zamícháme do horkého krému. Krok 7: ZÁKLADNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO (i pro začátečníky):
1/2 l vody
1 Hera
1/4 kg hrubé mouky
1 lžička PDP
6 vajec
Voda + Hera se uvede do varu, rychle se přimíchá mouka a stále mícháme, dokud se na dně kastrolu neudělá bílý povlak. Pak ještě mícháme 2 až 2 a půl minuty. Předělá se do mísy a do vlažného se PO JEDNOM zamíchá 6 vajec. Nakonec pr.do peč. Pořádně mícháme, až se nechytá vařečky. Pečeme v roztopené troubě na 200 °C přímo na plechu (nepodmazáváme) nebo na peč.papíru dozlatova.
Zveřejněno 24. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Krémy do odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rOY
Moje poznámka
					
				
Krémy do odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rOY
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 49 sekundami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 14 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 29 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							krem do věnečků, 
						
						
							vanilkový krém do věnečků, 
						
						
							krem do odpalovanych venecku, 
						
						
							krem do venecku z odpalovaneho testa, 
						
						
							pudinkovy krem do venecku, 
						
						
							vanilkový krém do větrníku, 
						
						
							krem do vetrniku, 
						
						
							žloutkové věnečky z odpalovaného těsta video, 
						
						
							odpalované těsto, 
						
						
							náplň do věnečků, 
						
						
							krém na venecky, 
						
						
							náplň do věnečku z odpalovaného těsta, 
						
						
							recept na odpalované těsto, 
						
						
							dort z odpalovaného těsta, 
						
						
							větrniky odpalovaného těsta, 
						
						
							krém do žloutkových věnečků, 
						
						
							krém do věnečků a větrníků, 
						
						
							pudinkový krém do větrníků, 
						
						
							pudinkovy krém na věnečky, 
						
						
							vanilkový krém se šlehačkou
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							smetana sladká, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							moučka škrobová, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mléko, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr kostkový, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							voda, 
						
						
							tuk hera, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							vejce
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (18)
Káva?
Hoďte očko do naší staré známé Sandtnerky, heslo Banány (u mě str. 361)
Káva do banánů? Já si je i tu a tam koupím (těžké doznání) a žádný z nich kávu neviděl. Ani v mých kuchařkách není.
Já a souhlasit? To bych přece nebylo já, že
*****
Pamatuji doby, kdy se větrníky dělaly podle norem...
Plnily se karamelovou šlehačkou a žloutkovou ŠLEHAČKOU
Karamelovou máte tady a naložte s ní, jak uznáte za vhodnéhttp://www.labuznik.cz/recept/karamelova-slehacka/ a ta žloutková je ze Základního krému se šlehačkou v poměru 1 : 1
http://www.labuznik.cz/recept/vanilkovy-cukrarsky-... (na TOP jsem našel taky jeden cukrák, ale dost mizerně napsaný)
P.S.
No a do banánů, do banánů už se nedává káva? Samozřejmě žádná instantní, ale poctivá pražená, mletá
Gggdysi se dávala...
Co se týče profiteroles, tak jsem vložení zvažovala, ale je to také na samostatný recept, který tu je ( a hezky rozepsán).
A parazitovat bez svolení cizími odkazy, to jsem rozhodně nechtěla.
Tyto krémy jsou opravdu jen ty základní, protože zde jsou pozitivní ohlasy, když je to všechno v jednom. (viz náplně do buchet a dortové krémy). Shrnout úplně vše nemohu, to je na samostatnou knihu, to je jasné.
Návrh: Já tady tu šlehačku "v kostce" smažu, je pravda, že je to pro laika absolutně zavádějící! Souhlasíte, Casino?
No podle toho jak je to napsáno, tak kdo nezná postup, tak neudělá...
Nechcete to trošku rozepsat? Třeba krok za krokem tak jak to děláte
...a profiteroles jsou taky z odpalovaného