Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolečky z majonézy

Smažené moučníky jsou vyhledávané dětmi i dospělými. Chutné, kypré a vymazlené zavařeninou, šlehaným oslazeným tvarohem, či šlehačkou. Dobrota, kterou lehce připravíte podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba kynutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba kynutí )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 412 kJ /
2 967 kcal
Bílkoviny67,30 g
Tuky109,17 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 178 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,75 g
Sacharidy419,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme kvásek z trochy mouky, vlažného mléka a cukru. Necháme 20 minut kynout. Pak smícháme s moukou a zaděláme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Krok 2: Vyválíme plát, asi 2 cm silný a vykrojíme kolečka. Necháme dokynout a pečeme na pánvi ve větším množství oleje. Můžeme smažit i ve fritéze, ale musíme též obracet, jako při smažení na pánvi. Krok 3: Upečené koblížky necháme okapat na papírové utěrce od přebytečného oleje. Potřeme marmeládou nebo povidly, dáme kopeček ušlehaného tvarohu a zdobíme ušlehanou šlehačkou.

Zveřejněno 15. 1. 2010

Poznámka autorky ruzena

Dnes byly u nás k obědu s bramborovou polévkou. Z tohoto těsta peču i koláče a buchty, dobře se s ním pracuje. Tento recept mám již strašně dlouho a je z mého sešitu s recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vdolečky z majonézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMBg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vdolečky z majonézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMBg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Růženko,těsto supr,z části buchty a zčásti jsem myslela,že vdolky,ale tak to naběhlo,že to byly pěkně naducané koblihy,tak jsem dovnitř stříkla marmeládu.:yes:

Růženko koláče dopadly na jedničku,ochutnávka proběhla a nezbyl ani jeden:-D:-Dvnučky děkují;-)

Konečně upečeno a musím říci těsto super,koláčky mám krásné a tak už jiné těsto dělat nebudu.Růženko díky;-):yes:

ruzena: Růženko,já ale udělala koláčky,jak jsi napsala,že je z tohoto těsta děláš a hlavní bude až dnes přijedou vnučky a ty otestují:-D,tak tady na ně čekají,mě se líbí,že jsem je mohla udělat pro Lucku,ta nesmí laktozu a tak jsem jen dala její mléko a že tam není máslo apod.to nesmí,tak jsou bez drobenky,ale už vidím jak bude valit oči až jí řeknu tyhle smíš!!!!Díky moc!!:-K:-K

Simona Skolakova: Je to takové universální těsto...koláčky-vdolečky.....obojí super:yes::-K:-D

Růženko,dnes jsem si vybrala Tvůj receptík a zkusím upéct koláče;-),pak dám vědět;-)

tak doopravdy výborné....:yes::-p

Z majolkového těsta ráda dělám:yes:a tento príma receptík mi uniknul:-OMoc se mi líbí:-p+33:yes:posílám a ukládám:-!

Jindra S. 10. 3. 2011 09:48
Také dělám, těsto je výborné, vláčné a dlouho po upečení
zůstává měkké.Jinak už koláče nedělám,jen s tím rozdílem,
zadělávám v domácí pekárně se sušeným droždím.
Posílám +1 bodík.

Jdu je teprve smažit,tak uvidím jak dopadnou:-8přítel se už teď těší,ale nejsem si jistá výsledkem:-?ten napíši později:-Owww.toprecepty.cz/recept/9608-vdolecky-z-majonezy/

Tento recept je opravdu vynikající, před lety jsem jej dostala jako recept na koblihy a od té doby hojně používám a využívám. Vdolečky jsou opravdu moc nádherné. Jsi šikula.:yes::yes::yes:

Krááásné!!! V sobotu vyzkouším :-) :yes:

Bibinko,já tu zakysanku také dávám;-)a někdy místo zakysanky rozmíchám pribináček s trochou mléka a polévám přes tvaroh,no a manžel musí mít šlehačku všude:-))a tyto,co jsem dělala,tak jsem zrovna doma nic jiného neměla,tak jsou bez toho pribiňáku i bez zakysanky,to byl zrovna momentální nápad je udělat a tak se stalo:-p jsem ráda,že se vám vdolečky líbí a jsou opravdu mňamka:-p:-))a všem vám děkuji za bodíky:-))Elizo,vidíš a ani moc práce nedaly,viď:-?jsem ráda,že chutnaly:-))máš je pěkné:yes:

Růženko, až je budeš zase dělat, tak vyzkoušej dát navrch hustou zakysanou smetanu:-pmňamka:-!Dávám 21.boda:yes:

Recept i fotky se mi moc líbí, už ukládám a dávám 20. bod:yes: Eli, tak premiéra se ti fakt skvěle povedla:yes::yes:

Navíc moje úplně první vlastnoruční vdolky :-):-O. Co já se tady všechno nenaučím :-K...

Elizo,děkuji za fotečky,jsem ráda,že se ti povedly a chutnaly:-))moc jsi mě potěšila:-))

Růženko, děkuji za recept.:-K Vdolečky jsou výborné, těsto jsem nechala zadělat v pekárně (kynulo už venku), protože s ním nemám zkušenosti. Opravdu se skvěle povedlo, tak jsem z radosti přidala i jeho fotku. :-8
Posílám jen fotečky, bod jsem už udělila předtím...:-):-K

:-))taky jsem už na to přišla, že poloviční dávka by stačila, bylo jich dost, vyšlo mi jich trošinku menších 28, ale jsou dobré, s těstem se velmi dobře pracuje, druhý den už byly tužší, ale taková dobrota se má sníst hned a nenechávat ;-). Bod byl skutečně zasloužený :yes:.

Miruš,hlavně,že chutnaly:-)):-)):yes:

Růženko:-)o vláčnosti se u nás moc mluvit nedá;-)-my je stačily sežpapat dřív než vychladly:-8-takže u nás rozhodně trvanlivost takových věcí nebude nikdy ověřena:-D:-D.

Kamilo,já jsem si teď uvědomila,že jsem nedělala z celé dávky:-))

Miruš děkuji a jsem ráda,že vám chutnaly:-))právě,že se s těstem tak dobře pracuje,tak z něj dělám i koláče a jsou také dobré a vláčné:-))

Růženko:-)tak jsem včera zadělala tvé vdolky (v DP:-8).Těsto krásné,pěkně se s ním dělalo,nelepilo a vdolky jsem dělala menší.Byly o průměru 5,5cm a smažila jsem je hned po vykrojení.Bylo jich určitě přes 30ks a z odřezků jsem udělala krůcánky obalované v cukru(8ks);-).První várku snědli naši,když jsem chtěla nazdobit a vyfotit další,tak přišla návštěva a zbytek jsme tak nějak snědli my:-8.Takže posílám ohromnou pochvalu:-K (boďka už letěla minule;-)) a zcela vyjímečně dnes bez foteček-mlsná byla rychlejší než foťák:-D.Tak příště;-).A receptík vřele doporučuji dalším milovníkům dobrot:-).

Kamilo29,já teď přesně už nevím,ale myslím,že jich bylo zhruba asi 15-20 kousků a vykrajovala jsem je skleničkou běžné velikosti.:-))

Paní Růženko, kolik kusů přiměřené velikosti ;-)z tohoto množství vytvořím? Zítra budu zkoušet, ale bod za dobrotu posílám už dnes.

Koubkova děkuji:-))jsem ráda,že chutnalo:-)):-))

Moc dobré, jen se zaprášilo.

Tak to nemá chybu:-pukládám k vyzkoušení a posílám 17. bodík letí:yes:

Okurko555,normální kostky,ale nevadí,když je nemáš,můžeš použít i krystalový cukr,já ho použila též a dala jsem místo 8 kostek cukru 8 kávových lžiček cukru a vůbec to nevadilo.:-)):-))

Tématické fráze:
koblihy z majonézy, vdolky z majonezy, vdolky z Majolky®, vdolecky z Majolky®, vdolky s majonézou, majonézové vdolečky, vdolečky s majonézou, majonéza recept, vdolky z kynutého těsta, majonéza hellmans, koláče z majonézy, Majolkové® vdolky, Majolkové® koblihy, Majolkové® vdolečky, vdolky s majonezy, vdolky s Majolkou®, kynuté koláče z majonézy, masopustní koblihy z Majolky®, hellmanns majonéza, recept na koblihy z majonézy

Suroviny:
cukr, mléko, droždí, mouka polohrubá, sůl, majolka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu