Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 38 444 kJ / 9 188 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 178,14 g |
| Tuky | 483,06 g |
| Vláknina | 40,10 g |
| Cholesterol | 1,85 g |
| Sodík | 2,17 g |
| Sůl | 5,51 g |
| Sacharidy | 991,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pripravila som si najprv cesto: múku som preosiala, pridala som k nej 4 žĺtky, cukor, prášok do pečiva, roztopené maslo a postupne som pridávala smotanu podľa potřeby (ja som potrebovala 3 PL. smotany, záleží od múky), všetko som spolu zmiesila a vypracovala som hladké cesto.
Krok 2: Rozvážila som ho na 5 rovnakých častí, cesto som som položila na pečiaci papier a na ňom som rozvaľkala cesto na 22 x 33cm veľkosť. Keď som mala všetkých 5 kusov rozvaľkaných na papieroch, vrchy cesta som potrela paradajkovým lekvárom a posypala drvenými arašidmi.
Krok 3: Teraz som zapla trúbu a nechala som ju vyhriať na 180 st., každý diel sa piekol 7 min., treba sledovať. Keď okraje cesta zhnednú, treba vybrať, aby sa cesto nevysušilo, lebo sa bude lámať.
Krok 4: Upečené cestá ukladám aj s pečiecim papierom na seba, aby cesto zostalo krehké.
Krok 5: Pokiaľ sa cestá chladili, pripravila som si krém: v mlieku som vymiešala detskú krupicu, pridala som vanilku a uvarila polohustú kašu. Hneď do uvarenej kaše som pridala cukor, miešala kým sa neroztopí a do vlažnej som vmiešala maslo. Krém som rozdelila na 2 časti.
Krok 6: Do jednej som pridala instnantnú kávu a dobre premiešala a do druhej som pridala rum a robre premiešala. Krémy som dala do chladničky stuhnúť.
Krok 7: Zostava cesta: na spodok som dala jeden plát cesta a potrela som ho kávovým krémom, položila som druhý plát, tento som potrela rumovým krémom, položila som ďalší a potrela som ho kávovým krémom a posledný som potrela rumovým, položila som vrchný plát, zakryla som pečiacim papierom a položila do chladničky na noc. Koláč som na noc zaťažila knihami.
Krok 8: Ráno som pripravila bielkovú hmotu: mixérom som šľahala bielky so soľou a pridávala cukor, bielková hmota musí byť tvrdá. Potom som ju preložila do hrnca a nad parou som ho miešala ešte 15min., napokon som do nej pridala citrónovú šťavu.
Krok 9: Poliala som vrch koláča a dala stuhnúť. Keď biekovú hmota stuhla, poliala som ju čokoládovou polevou cik-cak.
Krok 10: Čoko poleva: cokoláda, 1 PL. maslo, 1 PL. smotana, 1KL. olej, miešam nad parou. Je krásne lesklá. Vrch som ozdobila drvenými arašidmi. Prajem vám dobrú chuť.
Zveřejněno 21. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Arašidové rezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9m93
Moje poznámka
Arašidové rezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9m93
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 18 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 30 minutami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 1 hodinou
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 3 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 14 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 16 hodinami
Tématické fráze:
arašidové rezy,
burákové řezy,
burakoverezy,
arasidove rezy recept,
piškotové řezy s arašídovým krémem,
varecha.sk moučníky řezy od izabely,
nové rezy recept,
burakove řezy recept,
burakove řezy recept,
řezy.pl,
hrnkove arašídove rezy,
andělské trúby,
arašidove řezy jako z cukrarny,
arašidove recepty,
varecha.sk moučníky řez,
arašidové pečivo,
arašidové rezy recept,,
recept burákové řezy,
varecha.sk
Suroviny:
cukr,
žloutek,
máslo,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
smetana,
mléko,
krupice dětská,
cukr,
máslo,
rum,
káva instantní,
cukr vanilkový,
sůl,
marmeláda,
bílek,
cukr krystal,
šťáva citronová,
arašídy,
čokoláda hořká,
máslo,
smetana,
olej,
arašídy
Komentáře (8)