Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 304 kJ / 3 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,54 g |
Tuky | 177,73 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 497,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z první skupiny surovin necháme vzejít kvásek; než bude dobře vykynutý pracujeme na dalším.
Krok 2: Moučkový cukr a žloutky ušleháme do pěny a pomalu - po kapkách přidáváme olej, aby se emulze nesrazila a vše společně dobře utřeme.
Krok 3: K této směsi přidáme vykynutý kvásek a třetí skupinu surovin.
Krok 4: Vypracujeme hladké, nelepivé, puchýřky vytvářející těsto. Pak necháme kynout. Můžeme znovu přemíchat - přetužit.
Krok 5: Po dokynutí (jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem)následuje tvarování a plnění (podle toho, co chceme, aby z toho bylo).
Krok 6: Výrobky necháme na plechu, popř. v domácí pekárně znovu nakynout, potřeme rozpuštěným máslem a upečeme do zlatova. Pocukrujeme a papáme.
Zveřejněno 14. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčovo-vánočkové těsto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VA1z
Moje poznámka
Koláčovo-vánočkové těsto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VA1z
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 2 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 14 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 19 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 12 minutami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 1 hodinou
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 11 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 13 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 14 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 14 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 14 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 14 hodinami
Tématické fráze:
vánočkový věnec,
litá vánočka,
honzovy buchty recept,
čerti z vánočkového těsta,
vánočková forma,
čert z vánočkového těsta,
věnec z vánočkového těsta,
vanočkové těsto z pekarny,
vánočkové těsto v domácí pekárně,
vánočkový čert,
vanočkove těsto z domaci pekarny,
vánočková buchta,
vanockove testo do pekarny,
honzovy buchty z domácí pekárny,
domaci pekarna-honzovy buchty,
vánočkové těsto do domácí pekárny,
výrobky z vánočkového těsta,
litá vánočka do formy,
z vánočkového těsta,
recept na vánočkové knedle
Suroviny:
mléko,
droždí,
cukr,
cukr moučkový,
žloutek,
olej,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
sůl,
kůra citronová
Komentáře (14)
Manželka zase pokud dělá těsto klasicky, t.j. ručně, byť za pomocí nějaké mechanizace, tak zase jiné než lisované droždí nepoužívá. Instantní se jí také nějak neosvědčilo.