Španělské ptáčky
Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 031 kJ / 2 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,02 g |
Tuky | 213,66 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 953 mg |
Sodík | 2,35 g |
Sůl | 5,42 g |
Sacharidy | 30,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Krok 3: Okurky, vejce, párky, špek a jednu cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa.
Krok 4: Dobře zavineme, popřípadě spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou. Na povrchu můžeme též osolit a opepřit.
Krok 5: Do pekáčku vložíme nakrájenou druhou cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky.
Krok 6: Dáme zapéct do rozehřáté trouby na 10 minut. Pak zmírníme a dopékáme při 150 °C cca 45 minut, až je maso měkké.
Krok 7: Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou.
Krok 8: Když jsou ptáčky upečené, vyjmeme je z výpeku.
Krok 9: Výpek přivedeme k varu. Redukujeme do zlatohněda, podle potřeby zahustíme cca 1 lžící mouky rozkvedlané ve vodě. Necháme zhruba 20 minut provařit a ještě dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice.
Krok 10: Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.
Krok 11: Podáváme s rýží.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZG
Moje poznámka
Španělské ptáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZG
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 13 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 16 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 16 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 19 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 20 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Kostriba před 1 hodinou
Citronová bábovka
AlenaCernik před 7 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 9 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 9 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 9 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 10 hodinami
Bublanina
alenalentz před 12 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 12 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 12 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 13 hodinami
Tématické fráze:
španělský ptáček,
španělský ptáček recept,
hovězí ptáčky,
hovezi spanelsky ptacek,
ptáčci recept,
hovězí ptáček,
hovězí ptáčci,
recept na hovězí ptáčky,
španělský ptáček hovězí,
recept španělský ptáček,
hovězí ptáček recepty,
ptáčci s hovězího,
recept na španělský ptáček,
hovězí ptacky recept,
španělské ptáčči,
španělští ptáčci,
hovězí ptáčci recepty,
recept ptacci,
španělský ptáček z hovězího recept,
spanelsky ptacek v troube
Suroviny:
roštěná hovězí,
hořčice plnotučná,
špek,
párky,
vejce,
okurky sterilované,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (38)
A proto, když mám fofr,tak klidně použiji instanční jíšku.V testech potravin vyšla vítězně od Knorra.
Myslím si že to není složité....Snad se mi to povede a udělám rodičum radost
martina (14let)
Pokud nemáš osvědčené řeznictví, lépe rovnou řezníka, tak se to asi na první pohled nepozná. Také nevím, jak to zjistit, jak na to.