Krůtí na víně a bylinkách

Suroviny

500 g vykostěného krůtího stehna bez kůže
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje s příchutí uzené chilli papričky chipotle (koupeno v Lidlu)
2 polévkové lžíce oleje Wok (koupeno v Kauflandu)
2 snítky rozmarýnu
3 stroužky českého česneku
1 cibule
1/4 červené papriky
1/4 žluté papriky
1/4 zelené papriky
1 malou cuketu
400 g sterilovaných rajčat (1 konzerva)
150 ml bílého vína
150 ml vývaru
sůl
1/2 kávové lžičky citronového pepře
bazalka
1/2 chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté maso nakrájíme na kousky. Do pánve dáme rozehřát oba oleje. Vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou chilli papričku, rozmarýn a ze všech stran opečeme. Opečené maso vyndáme na talíř.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme. Cuketu a papriky nakrájíme na menší kousky. Všechno dáme na výpek z masa a orestujeme. Vrátíme maso, podlijeme vínem a krátce provaříme.

  3. Přidáme konzervovaná rajčata, podle potřeby podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme do měkka.

  4. Ke konci přidáme nasekanou bazalku, podle potřeby dosolíme, dopepříme a podáváme. Podávala jsem s bramborem.

Komentáře k receptu Krůtí na víně a bylinkách

Tématické fráze: krutí stehna na víně kruti na vine krůtí stehno na na víně krutí maso na červeném víně krůtí stehna na červeném víně krutí na červeném víně kruti na červeném vinu krůtí stehna na víně recepty kruti srdce na vine krůtí stehno na bylinkách krůtí maso na na červeném víně vine krůtí na bylinkách víno ke krůtě kruti maso ja vine krůtí maso na červném víně krůtí stehno na víně krůtí stehna na víně recepty kruti kousky na cervenem vine krutí maso na bilinkách recepty z kuřecího a krutiho masa na víně