Nebeská "máňa"
Kynutý koláč s tvarohovou náplní provoněný rumem je pochoutka, kterou stojí zato ochutnat. Proto ji připravujeme rovnou z větší dávky, protože vám tak zachutná, že byste museli hned péct znovu.
Suroviny pro 1 dávka
Na 2 velké plechy a 1 menší
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 323 kJ / 7 248 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,11 g |
| Tuky | 227,15 g |
| Vláknina | 33,76 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 3,95 g |
| Sůl | 9,80 g |
| Sacharidy | 1 109,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kynuté těsto vypracujeme obvyklým způsobem. Potom rozdělíme množství podle velikosti plechů.
Krok 2: Plechy vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 3: Po vykynutí rozválíme malým válečkem přímo na plechu a necháme znovu dostatečně vykynout.
Krok 4: Na náplň si uvaříme klasicky pudink z mléka. Pak do něj přidáme tvarohy, cukr dle potřeby a vše ostatní. Náplň by měla mít konzistenci asi jako Termix.
Krok 5: Na vykynuté těsto natřeme tvarohovou náplň, měla by mít pokojovou teplotu (nedávejte ji na těsto studenou). Posypeme rozinkami a na ni přímo z ruky drobíme perníčky - Ruměnky.
Krok 6: Opět necháme dostatečně kynout, nejméně 15 minut, pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova.
Krok 7: Hned horký koláč pocukrujeme a polijeme rozpuštěným máslem s rumem.
Zveřejněno 14. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nebeská "máňa"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99G4
Moje poznámka
Nebeská "máňa"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99G4
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 21 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 32 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 41 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
řezy nebeská mána,
buchta božská máňa,
božská máňa,
mana,
řezy božská máňa,
ruměnky recept,
moucnik nebeska mana,
řezy máňa,
recept bozska mana,
máňa řezy,
recept na nebeskou manu,
koláč nebeská máňa,
nebezka mana,
nebeská buchta,
zakusek mana,
buchta máňa,
zákusek božská mana,
koláč mana,
moucnik bozska mana,
božská máňa recept
Suroviny:
mouka hladká,
mouka výběrová,
cukr krupice,
žloutek,
droždí,
sůl,
rum,
tuk,
mléko,
tvaroh,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
cukr vanilkový,
vejce,
rum,
rozinky,
mléko,
cukr,
rozinky,
ruměnky,
máslo,
rum,
tuk
Komentáře (39)
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Jiřina:
Sama vidíte, že zmiňovaná zkomolenina je v uvozovkách, že
No, a pokud je ten "zkoněný" název myšlen jako Buzzword, pak i díky vám plní svůj účel, že
https://www.obrazky.cz/?q=zlat%C3%A9%20rum%C4%9Bnk...
ten tuk je myšlen dohromady-200 gr
ale co mě dostalo,byla kombinace tvarohu s rumovými perníčky,následně pokropené rumovým máslíčkem
přidávám bod a foto(o jehož "kvalitách" už se rozepisovat nebudu
P.S.nevím,co dělá v podobných ten druhý..asi shoda v názvu..jinou podobnost totiž nenacházím
yanull,smaž to,nemá to tam co dělat
Jeníku
Ale tohle může být taky moc dobré