Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlový šnek

Sladký kynutý závin s povidlovo-ořechovou náplní je upečený v dortové formě, což mu dává charakteristický vzhled. Moučník můžeme krájet buď na plátky jako roládu, nebo na klínky jako dort. V obou případech chutná famózně.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez dob kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 526 kJ /
4 189 kcal
Bílkoviny78,68 g
Tuky174,61 g
Vláknina44,40 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 583 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy553,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vál nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, posypeme cukrem a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme tužší těsto, které dáme kynout asi 45 minut. Krok 3: Potom těsto rozválíme na obdélník 30x60 cm, potřeme povidly (můžeme je rozmíchat s rumem), posypeme sekanými ořechy a zatočíme do dlouhé nohavice. Krok 4: Dortovou formu vymažeme tukem (stačí olej), stočíme do ní těsto do šneka, potřeme olejem a dáme znovu kynout asi na 20 minut. Krok 5: S předstihem rozehřejeme troubu na 160 °C. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut při 160 °C dorůžova. Krok 7: Pro zlepšení chuti můžeme po upečení potřít rozehřátým máslem a pocukrovat. Krájíme buď jako roládu, nebo jako dort.

TIP: Josef Maršálek: 7 tipů k vypracování kynutého těsta

Zveřejněno 23. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Povidlový šnek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR5N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Povidlový šnek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR5N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásné provedení :-K

Pěkný šnek ! :-K:-K:yes::yes:

Moc hezký na pohled, moc dobrý na chuť. Dělala jsem s přírodním kváskem a tak mi příprava zabrala trochu víc času. Zapomněla jsem povidla posypat ořechy a tak jsem je dala na hotový vykynutý šnek.:yes:13:yes:

Pajaja: jj přesně tak u nás také :-p:-)):yes:

supr nápad, díky za receptík již je uložen a brzy hned ozkouším dávám bodík :-O:-8:-D:yes::yes:

Šnek tu na mě vyskočil z náhodných receptů:-)) Vypadá lákavě, určitě ho vyzkouším, už ho mám v oblíbených:yes::-D

Prima recept.:yes: Šnek byl moc dobrý, zase trošku něco jiného oproti kynutým buchtám, apod.;-) Dávám bodík a ukládám i svou fotku.;-)

No to je nádhera! Lovím tady v kynutých receptech a tenhle mě uchvátil. Povidlové "věci" u nás jdou na dračku. Takže vyzkouším. :-p:-):yes::yes:+

Dneska jsem ho upekla a je moc dobrý:yes::yes:Těstto vynikající:yes:

Pěkně vypadá a určitě i moc chutná.

Krasa!!!!:yes::yes::yes::yes::yes::-)

Fotky se někam zatoulaly, tak jsem je přidala znovu.

Zdá se mi to,nebo tu chybí fotečka?:-O

Ano, dá se to krájet až do konce jako kolečka.

Dělám trochu inventuru:-)):-D tož a tohle mi nějak uniklo!! To vypadá moc dobře Hello!! Dá se to krájet až do konce na ta kolečka?:-p:yes: +

Šnek vypadá opravdu nádherně a silně jedle :-p

Tématické fráze:
povidlový šneci, tvarohovy šneci, povidloví šneci, tvarohový šnek, tvarohové šneky, šneci s povidly, tvarohoví šneci, povidlový moučník, dort šnek, povidlový dort, šnek, povidlové šneci, povidlové moučníky, tvarohové šneci, snek dort, kynuté šneky, kynutý povidlový šnek, šneci se švestkami, povidlový sneci z tvarohového těsta, povidloví šneci z tvarohového těsta

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí čerstvé, mléko, cukr krupice, vejce, olej, sůl, kůra citronová, povidla švestková, rum, ořechy sekané, olej olivový, máslo, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]