Suroviny
Porce: dost pro 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 435 kJ / 2 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,06 g |
Tuky | 137,10 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 498 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,24 g |
Sacharidy | 237,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet nalozime tak na 2-3 hodinky do smesi pepre a soli. Soli neni treba moc! Vse zabalime do pruhledne folie a vlozime do lednice.
Krok 2: Na panvi rozehrejeme olej a opekame filet se vsech stran. Vnitrni teplota je pak asi 50°C. Po opeceni prilozime panev vikem a peceme dal do teploty 75°C. Pak sejmeme z panve a zabalime i s cidlem teplomeru do Alufolie (na odpocinuti masa,aby se lepe rosmistila masova stava). Nejlepsi teplota u "panenky" max. 82°C.
Krok 3: V mezicase (nejlepe po prvnim opeceni) dame do hrnce asi tak 2-3 l osolene vody a privedeme do varu. Vsypeme Spagetti a uvarime dle navodu "al dente".
Krok 4: Do misy vsypame nastrouhany Parmesan a pokrajenou basalku nebo petrzelovou nat. Vsypeme uvarene a odcedene Spagetti a nahoru polozime maslo a vse opatrne smichame. Pripravime vse na taliri. Preji dobrou chut.
Zveřejněno 17. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brutzel-Svejk panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x6jz
Moje poznámka
Brutzel-Svejk panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x6jz
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 9 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 10 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 11 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 12 hodinami
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 6 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 8 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 8 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 8 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 9 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 11 hodinami
Řecké frappe
hlavek.lukas před 12 hodinami
Tématické fráze:
svejk recept,
recept na švejka,
recept švejk,
dort švejk,
recepty švejk,
sváteční úprava masa,
teploměr na maso recepty,
teploměr pro panenky,
veprovy svejk,
úprava masa panenka,
maso švejk,
švejk, recepty,
švejk - recept,
panenka maso,
švejk z vepřového masa,
recept podle švejka,
švejk dort,
doba pečení panenky,
pravá panenka maso,
svejk z veproveho
Suroviny:
panenka vepřová,
pepř,
sůl,
olej olivový,
těstoviny špagety,
parmazán,
máslo,
bazalka čerstvá
Komentáře (8)
www.reichelt.de/index.html?;ACTION=3;LA=444;GROUP=X36;GROUPID=3853;ARTICLE=80720;START=0;SORT=artnr;OFFSET=16;SID=28o4uvXKwQARwAABjmbII09217651ba0e01f3bdec99467a54fdbd
Lusinda zkus tento zpusob nalozeni masa pred upravou a budes prekvapena vysledkem.