Suroviny
Porce: dost pro 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 435 kJ / 2 972 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 187,06 g |
| Tuky | 137,10 g |
| Vláknina | 19,25 g |
| Cholesterol | 498 mg |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 3,24 g |
| Sacharidy | 237,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet nalozime tak na 2-3 hodinky do smesi pepre a soli. Soli neni treba moc! Vse zabalime do pruhledne folie a vlozime do lednice.
Krok 2: Na panvi rozehrejeme olej a opekame filet se vsech stran. Vnitrni teplota je pak asi 50°C. Po opeceni prilozime panev vikem a peceme dal do teploty 75°C. Pak sejmeme z panve a zabalime i s cidlem teplomeru do Alufolie (na odpocinuti masa,aby se lepe rosmistila masova stava). Nejlepsi teplota u "panenky" max. 82°C.
Krok 3: V mezicase (nejlepe po prvnim opeceni) dame do hrnce asi tak 2-3 l osolene vody a privedeme do varu. Vsypeme Spagetti a uvarime dle navodu "al dente".
Krok 4: Do misy vsypame nastrouhany Parmesan a pokrajenou basalku nebo petrzelovou nat. Vsypeme uvarene a odcedene Spagetti a nahoru polozime maslo a vse opatrne smichame. Pripravime vse na taliri. Preji dobrou chut.
Zveřejněno 17. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brutzel-Svejk panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x6jz
Moje poznámka
Brutzel-Svejk panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x6jz
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 14 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klobásníky
Krista56 před 53 minutami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 2 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 2 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 2 hodinami
Gulášová polévka
o.d před 2 hodinami
Domácí rohlíky
MirkaHr před 6 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 15 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 15 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 17 hodinami
Tématické fráze:
svejk recept,
recept na švejka,
recept švejk,
dort švejk,
recepty švejk,
sváteční úprava masa,
teploměr na maso recepty,
teploměr pro panenky,
veprovy svejk,
úprava masa panenka,
maso švejk,
švejk, recepty,
švejk - recept,
panenka maso,
švejk z vepřového masa,
recept podle švejka,
švejk dort,
doba pečení panenky,
pravá panenka maso,
svejk z veproveho
Suroviny:
panenka vepřová,
pepř,
sůl,
olej olivový,
těstoviny špagety,
parmazán,
máslo,
bazalka čerstvá
Komentáře (8)
www.reichelt.de/index.html?;ACTION=3;LA=444;GROUP=X36;GROUPID=3853;ARTICLE=80720;START=0;SORT=artnr;OFFSET=16;SID=28o4uvXKwQARwAABjmbII09217651ba0e01f3bdec99467a54fdbd
Lusinda zkus tento zpusob nalozeni masa pred upravou a budes prekvapena vysledkem.