Postup přípravy
Krok 1: Hrách několikrát propláchneme a ve vodě necháme cca 12 hodin nabobtnat.
Krok 2: Opláchnutá uzená žebra (použil jsem křížové kosti a kost od kotlety) dáme vařit, po hodině přidáme namočený hrách i s vodou. Po další hodině vytáhneme uzené kosti.
Krok 3: Vývar dosolíme, přidáme nastrouhaný česnek, mletý pepř, rozemnutou majoránku a vaříme další půlhodinu. Vývar odstavíme a ponorným mixérem vytvoříme krém.
Krok 4: Pokud jsme neodhadli poměr hrách - voda a polévka je řídká, dáme znovu na plamen, přidáme záklechtku z vody a hladké mouky a necháme chvíli provařit. V opačném případě hrachovou kaši taky postavíme na plamen, naředíme do krémové konzistence vodou, dochutíme a necháme chvíli probublat.
Krok 5: Přidáme obrané a nakrájené maso z uzených kostí a můžeme servírovat.
Krok 6: Podáváme s teplou česnekovou bagetkou. Bagetku podélně rozkrojíme, na pánvi s rozpuštěným máslem dorůžova osmažíme a potřeme (jako topinku) stroužkem česneku.
Zveřejněno 20. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachový krém s česnekovou bagetkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYgB
Moje poznámka
Hrachový krém s česnekovou bagetkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYgB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
polévka hrachový krém,
hrachový krém ze smetanou,
hrachova polivka,
hrachový krém polévka,
hrachový krém se smetanou,
hrachová polévka krém,
opékané bagetky,
hrachovy,
hrachová polévka krémová,
hrášková polévka ze žlutého hrachu,
htachovy krem,
hrachoví polévka,
hrachov polévka,
hrachovka recept,
hrachovec recept,
polevky repcet hrackova,
repcety.cz,
příprava hrachové polévky krémové s krutony,
polévka-hrachový krém,
hrachový krém s krutony
Suroviny:
hrách,
kosti uzené,
sůl,
česnek,
majoránka,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda,
bageta,
máslo
Komentáře (15)