Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachový krém s česnekovou bagetkou

Jemný hrachový krém s uzeným masem a křupavou česnekovou bagetkou je vydatná a sytá polévka, která zastoupí i hlavní jídlo. Díky plné chuti zasytí a potěší všechny milovníky poctivých polévek. Příprava není složitá, jen si žádá trochu více času.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min bez doby máčení hrachu

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava, bez doby máčení hrachu)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hrách několikrát propláchneme a ve vodě necháme cca 12 hodin nabobtnat. Krok 2: Opláchnutá uzená žebra (nebo kosti) dáme vařit do hrnce s vodou (zhruba 1-1,5 l). Vaříme hodinu. Poté přidáme namočený hrách i s vodou. Vaříme další hodinu. Krok 3: Poté vyndáme uzené kosti a dle potřeby dosolíme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a majoránku. Ještě zhruba 20-30 minut povaříme. Krok 4: Polévku odstavíme a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme. Krok 5: Upravíme konzistenci dle chuti. Pokud je polévka příliš řídká, rozmícháme mouku s vodou a vlijeme ji do polévky. Mouku musíme nechat alespoň 15 minut provařit. Pokud je polévka hustá, stačí ji naředit vodou a ještě krátce povařit a dochutit dle potřeby solí a pepřem. Krok 6: Z kostí obereme maso, které překrájíme a vrátíme do polévky. Už jen prohřejeme. Krok 7: Bagetku podélně rozkrojíme. Na pánvi s rozpuštěným máslem dorůžova osmažíme a potřeme (jako topinku) stroužkem česneku. Krok 8: Polévku podáváme s opečenou česnekovou bagetkou.

Zveřejněno 20. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYgB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYgB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Přidávám bod a dovoluji si fotku:-8 Hrachovou polévku jsem dělal poprvé a moc jsme si pochutnali:yes::yes: Díky za recept:-K

Dnes vaříme určitě bude šmakovat:-p dávám bodík:yes:

Přidávám se k příznivcům ;-), krásná a rozhodně i dobrá polévka...:yes:

Děkuji všem za přízeň:-K.

:-O nádhera :-K moc pěkně nafocené:yes::yes:

Chtela bych být nekdy u vás hostem:-!Poklona:-!:-8

na toto mi dcera urcite povie "uulalaaaa" ako vzdy ked sa jej nieco paci..ukladam si :yes:

Jeníčku, osvědčená dobrota, znásobená masíkem, no to nemá chybu:-!Máš 5.bod:yes:

Přemýšlela jsem, čím by bylo vhodné přivítat jaro, které k nám před chvílí dorazilo. Když jsem viděla tuto polévku, mnoha smyslům lahodící, dovolím si jí trochu vypůjčit a jako uvítací pokrm předložit a pochopitelně bodík přiložit :yes::-p;-):-):-K

To je :-p:yes:+:-)

Mňam :yes::yes::yes: + 1;-)

No to je ale krásně "masitě" zahuštěná polévka tedy pardon krém.;-);-);-)

Tématické fráze:
polévka hrachový krém, hrachový krém ze smetanou, hrachova polivka, hrachový krém polévka, hrachový krém se smetanou, hrachová polévka krém, opékané bagetky, hrachovy, hrachová polévka krémová, hrášková polévka ze žlutého hrachu, htachovy krem, hrachoví polévka, hrachov polévka, hrachovka recept, hrachovec recept, polevky repcet hrackova, repcety.cz, příprava hrachové polévky krémové s krutony, polévka-hrachový krém, hrachový krém s krutony

Suroviny:
hrách žlutý, žebra uzená, česnek, mouka hladká, sůl, majoránka, pepř mletý, bageta, máslo, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]