Suroviny
Porce: veka, nebo pecen
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 310 kJ / 3 659 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,30 g |
Tuky | 20,42 g |
Vláknina | 59,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 724,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pečící trouby nandáme suroviny tak, jak jsou napsané za sebou a spustíme program těsto s kynutím. Pak těsto dáme na vál, trochu prohněteme a utvoříme tvar jaký chceme (pekla jsem v Římském hrnci) a necháme ještě tak 30 minut i víc kynout.
Krok 2: Před pečením ho potřeme smíchaným octem s vodou, dáme péct do trouby a během pečení ještě 2x potřeme. Po upečení chleba vyndáme, potřeme olejem, necháme vychladnout a můžeme krájet.
Zveřejněno 29. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnečkový anýzový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/28oA
Moje poznámka
Hrnečkový anýzový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/28oA
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 1 hodinou
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 2 hodinami
Tousty se smaženicí z pýchavky
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 1 hodinou
Nadýchaný perník
walnutka před 2 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 3 hodinami
Valašské frgály
suneno před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 4 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 5 hodinami
Bramborák s masovou směsí
JanaPav před 6 hodinami
Tématické fráze:
hrníčkový chleba,
hrníčkový chléb,
hrníčkový domácí chleba,
hrníčkový domácí chléb,
hrníčkový recept na chleba,
domácí chleba hrníčkový recept,
anýzový chlebíček,
hrníčkový recept na chleba,
anýzový,
hrnečkový domácí chléb,
hrníčkoví chleba,
malovaný hrnek,
hrníčkovy chleb recept,
anizovy chleba,
hrneckovy na pečení chleba,
domácí chleba hrnickovy,
domaci hrníčkovy chleb,
žitný anýzový chléb recept,
chléb hrníčkový,
hrnickovy recept na chleb
Suroviny:
voda,
mléko,
ocet,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
mouka celozrnná žitná,
mouka chlebová hladká,
kmín celý,
anýz,
droždí
Komentáře (11)
A u té chlebové mouky bys měla dopsat jestli je pšeničná nebo žitná - v tom je velký rozdíl