Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 910 kJ / 2 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,28 g |
Tuky | 126,15 g |
Vláknina | 21,55 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,58 g |
Sacharidy | 54,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidejte maso, opečte, osolte, opepřete, přidejte koření a duste, až je maso měkké a voda odpařená.
Krok 2: Horkou vodou spařte dobře vyprané listy špenátu a nechte je odkapat.
Krok 3: Vejce rozšlehejte se zakysanou smetanou, solí a pepřem.
Krok 4: Do tukem vytřené zapékací mísy střídavě vrstvěte masovou směs, špenát, smetanu, nakonec posypte jemně nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečte dorůžova.
Zveřejněno 21. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Musaka s listovým špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0yz
Moje poznámka
Musaka s listovým špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0yz
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí musaka,
bulharská musaka s vepřovým masem,
mleté maso se špenátem,
mleté maso s listovým špenátem,
musaka s vepřovým masem,
mleté maso špenát,
musaka recept,
musaka se špenátam,
zelná musaka s vepřovým masem,
musaka s vepř.masem,
hovězí maso s listovým špenátem,
musakas,
ahaonline.cz,
ahaonline.cz,
ahaonline,
ragu z listového špenátu,
hovezi s listovym spenatem,
bulharská musakas vepřovým masem,
špenátová musaka,
musaka s mletým masem
Suroviny:
maso vepřové mleté,
olej,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
koření do mletého masa,
špenát listový,
vejce,
smetana zakysaná,
sýr tvrdý
Komentáře (6)