Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 461 kJ / 2 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,66 g |
Tuky | 138,33 g |
Vláknina | 42,82 g |
Cholesterol | 969 mg |
Sodík | 593 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 175,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 2: Houby, lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní krátce podusíme houby.
Krok 4: Nakonec přimícháme maso, osolíme, opepříme, přidáme tymián ,rozmarýn, šalvěj, ml. papriku, rajčatový protlak a dva prolisované česneky.
Krok 5: Po 10 minutách podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou vydusit.
Krok 6: Lilek osolíme a opečeme na zbylém oleji.
Krok 7: Zapékací mísu vymažeme tukem a potřeme zbývajícím prolisovaným česnekem.
Krok 8: Na dno narovnáme vrstvu brambor, potom vrstvu houbovomasové směsi, vrstvu lilku a vše zakryjeme bramborami.
Krok 9: Dáme do vyhřáté trouby na 200 st. asi na 45 minut.
Krok 10: Jogurt promícháme s vejci a moukou a přelijeme předpečenou musaku a necháme ještě asi 15 minut zapékat.
Zveřejněno 4. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Musaka s houbami a mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zK32
Moje poznámka
Musaka s houbami a mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zK32
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 8 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 3 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 4 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 4 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 5 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 5 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 7 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 9 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 9 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 9 hodinami
Tématické fráze:
testovinova musaka,
musaka s cuketou,
těstoviny s mletým masem a houbami,
cuketová musaka,
musaka z mletého masa,
musaka s lilkem,
musaka s rýží,
recept musaka bulharsko,
řecká musaka s lilkem,
musaka z mletého masa s houbami,
musaka s květákem,
zapečené brambory s mletým masem a houbami,
musaka z hub,
musaka s mletým masem a lilkem a brambory recept,
těstovinové musaka,
řecká musaka recept,
musaka s mletým masem a brambory,
mleté maso houby,
recept musaka,
musaka recept
Suroviny:
brambory,
houby čerstvé,
lilek,
cibule,
olej olivový,
maso mleté,
pepř,
sůl,
tymián,
rozmarýn,
šalvěj,
paprika sušená sladká,
česnek,
protlak rajčatový,
vývar,
jogurt bílý,
vejce,
mouka hladká,
tuk
Komentáře (8)
dnes mám v plánu musaku dělat a chci se zeptat jestli je potřeba ten lilek dopředu nasolit, aby pustil vodu a nebyl hořký. Nebo ho nechat jen tak a nakrájet? Děkuji