Můj první beránek
Pečení tohoto moučníku na Bílou sobotu je Velikonoční tradicí. Beránek představuje symbol Ježíše Krista, který se obětoval za spásu světa. Upečený beránek má vždy stát v čele všech dobrot svátečního stolu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 283 kJ / 2 219 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,61 g |
Tuky | 82,00 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 314 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 319,83 g |
Postup přípravy
Vymažeme a vysypeme formu na beránka. Krok 2: Nejprve smícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva, pak přidáme vše ostatní a dobře promícháme. Krok 3: Těsto nalijeme do připravené formy na beránka a vložíme do předehřáté trouby. Krok 4: Pečeme kolem 50 minut na 180 °C.
Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 5: Upečeného beránka vyklopíme po částečném prochladnutí z formy a pocukrujeme.
Zveřejněno 4. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj první beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZxm
Moje poznámka
Můj první beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZxm
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 3 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept na malého beránka,
malý beránek recept,
velikonoční beránek malý,
recept na beránka,
beránek poloviční,
malovaný beránek,
malý velikonoční beranek,
malý velikonoční beránek recept,
maly beranek,
beranek recept,
velikonočni beranek v polovični formě,
recept na malý beránek,
polovicni beranek,
doba peceni maleho beranka,
malyberanek,
malý velikonoční beránek recept hrnkový,
perníkový beránek,
vlikonocni beranek maly,
recept na beránka do poloviční formy,
beranek malý recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
vejce,
tuk,
mouka
Komentáře (17)