Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová bábovka s vůní skořice a medu

Recept na bábovku, která vás dokonale naladí na pohodový den. Díky medu a kefíru je vláčná, spojení oříšků a skořice ji dělá chuťově výjimečnou. Výborné pohoštění pro návštěvu nebo k odpolední kávě.

Hodnocení receptu je 4,8 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 612 kJ /
4 209 kcal
Bílkoviny80,41 g
Tuky179,42 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 3,78 g
Sůl1,40 g
Sacharidy561,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nalijeme kefír, v něm rozmícháme metličkou vejce s cukrem a medem. Troubu zapneme včas na 175 °C. Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a sodou. Poté ji střídavě vmícháváme do těsta s olejem. Krok 3: Dále přidáme skořici, ořechy a nastrouhanou citronovou kůru. Krok 4: Těsto vymícháme dohladka a nalijeme do větší bábovkové formy, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali moukou. Krok 5: Pečeme v předem vyhřáté troubě při 175 °C přibližně hodinu.

TIP: Jak využít jedlou sodu nejen v kuchyni

Zveřejněno 4. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46P7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46P7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Přidávám své fotky a děkuji za recept. Ta bábovka je božská! Vynechala jsem jen citrónovou kůru a mouku dala půl na půl hladkou a polohrubou

Kate728: děkuji❤

dnes upečena a je božská! olej jsem vyměnila za máslo a přidala čokoládu <3 mládě se nemohlo dočkat a hned snědl dva kousky :D

Vynechala jsem citrónovou kůru jinak jsem šla přesně podle receptu a byla super. Vláčná a dost chutě ji dodali ořechy (já volila půl lískových a půl pekanových). Pekla jsem ji necelou hodinu (asi 50 minut).

Dnes jsem dělala a máme rádi výraznější chuť,
měla jsem přidat kakao a dát polohrubou mouku, :-(:no:

Bohužel ani nám moc nechutnala, velmi mdlá a navíc se i zdrcla 😢

Zdravím v neděli jsem pekla Vaši bábovku a je naprosto dokonalá. Místo ořechů jsem dala rozinky a všichni doma mlaskali. Nejvice chutnala mojí mamce a to nemusí skořici:-D. Vám posílám:-K:yes: a recept si uložím.

Petra V: i rozinky jsou vhodná náhrada za ořechy:yes: Děkuji za vyzkoušení receptu, jsem ráda, že vás doma recept nezklamal a že se k němu budete vracet:-K

Hledala jsem recept na podmáslovou buchtu, které jsem se v dětství mohla ujíst. Tady mě zaujal med a skořice a přestože doma nebyly suroviny, jak je uvedeno, tak jsem začala improvizovat. Místo kefíru podmáslí, pak navíc kakao (to u mě v podmáslovce nesmí chybět), neměla jsem ořechy, dala jsem dovnitř trochu kokosu a lupínky mandlí (kdybych měla, použila bych rozinky. Jinak vše dle receptu - akorát místo půlky prášku do pečiva jsem dala celkem 2 lžičky sody, stejně jako paní Ivana nemám s "prdopečem" u kefírových buchet dobré zkušenosti. Výsledek na jedničku s hvězdičkou, pekla jsem na plechu - recept si ukládám a příště zase obměním - s ořechy a rozinkami, Pro vás :-p a :yes:

P.S. jen proboha nezkoušejte šlehat ty tekutiny všechny elektrickým ručním šlehačem - já jsem je utírala i ze zdi... :-((

viera: mám radost:yes:

babovka je fakt jednicka ja jsem bouzel nemela formu na babovku ale nevadi pouzila jsem misto toho plech.radim ji kazdemu moc jednoducha a rychla manzelovi moc chutnala.;-):-)):yes:

Tereza Blazkova:Terezko:-), děkuji Ti pochvalný komentář, bodík i fotečku:-K

Ivulinko :-), bábovka nám moc chutnala :yes:. Bohužel jsem ji nestihla vyfotit na řezu:-(. Tobě letí kulatý 20. bodík a fotečka :yes:;-).

Bábovka je luxusní, chutnala mně i manželovi. Určitě se k ní zase vrátím :-))

Včera dcera bábovku upekla a byla moc dobrá:yes:.Měli jsme návštěvu, tak jsem jí nestihla ani vyfotit;-).Přidala jsem alespoń bod:-D.

+16,fotka bohužel není-nestihla jsem vyfotit :-(.Včera ráno udělaná a ještě před polednem snězená:-D. Byla krásně voňavá a hlavně vláčná!!Použila jsem meruňkový kefír,ten máme nejradši;-)

Ivana S.: děkuji za milý komentář a jsem ráda, že vás můj recept nezklamal:-K

Vynikající bábovka. Jsem moc spokojená. Medu jsem dala trošku víc (asi o lžíci) a dala jsem dvě lžičky sody, prášek jsem nedávala. Jinak podle receptu. U receptů z kefíru se mi zdá, že je lepší používat sodu u prášku mi těsto zůstávalo nízké, jako by zdrclé.

Maruško Šustrová:-), moc Ti děkuji za pochvalu mého receptu a jsem ráda, že se ti bábovečka povedla a zároveň Tě tu vítám tak jako Bibinka:-K.

Marie Šustrová, vítám tě v naší Topácké rodině a přeji ti, aby se ti tady hodně líbilo, byla si tu spokojená a našla spousty dobrého jídla a inspirace;-)

Tak jsem dnes zkusila, je hotová,vypadá super, krásně voní.
Místo ořechů jsem dala kousky čokolády na vaření.:-):yes:+ 1

Miszo:-), moc děkuji, že jsi vyzkoušela a HLAVNĚ že se povedla, protože podle komentářů Terezy a Lemarti jsem už měla strach, že vás tu opíjím rohlíkem. Díky za fotečku:yes:

Ivulinko, dnes jsem pekla tuto bábovku a povedla se skvěle.:-) Je vláčná, není přeslazená a vůbec se nedrobí.;-) Prostě mňamkovní:-p Místo kypřícího prášku jsem dala 2 lžičky jedlé sody. Neměla jsem citrónovou kůru tak jsem přidala pár kapek mandlové tresti:-p Pekla jsem na 180 stupňů zhruba 45 min.;-) Dovolím si přidat foto:-K Velký bodík pro tebe:-)

Terezo a Lemarti, je mi líto, že se vám bábovka nepovedla, ale kdyby se mi stalo totéž, pak bych sem recept nedávala. Fotka je autentická s receptem, jak si můžete všimnout mě se nesrazila. o tomto riziku jsem ani netušila, že by mohlo vzniknout. Bábovek jsem se napekla už dost a srazila se mi jen jednou jedna jediná, když jsem ji zavčas upečenou nevyklopila z formy.

Terezo stalo se mi totéž;-)

Ahoj včera jsem ji skusila a musim vám napsat,že hrůůza! Zkoušela jsem vždy kefírovou a ta mě prostě nejde!! S žádnou jinou nemám problém ,ale ta kefírová mi nejde prostě!! Nejdřív to vypadalo dobře píchla jsem do ní ,abych zjistila jak je na tom a vypadala dobře neni to moje porvní bábovka už jsem jich upekla desítky.Noa apo vyklepnutí mi pomalu padůla a padala a už bylo vidět jak se zdrcává jestli víte jak to myslim! Spadla a byla jak bláto přitom ze začátku vypadala,že je o.k:-//

Tak bábovku jsem udělala ještě dnes,ale nějak se mi nepovedla:-(;-(Těsto mi nevyskočilo nevím proč,ale i tak chutná dobře;-)

Ivulinko, bábovku máš moc pěknou a myslím, že bude dobrá a oříšky ty my rádi;-)Máš 8.boda:yes:

Krásná určitě vyzkouším;-)+6:yes::yes:

Musi byt super, diky kefiru pekne vlacna a k tomu skorice a orechy.... Dneska uz jsem babovku pekla, ale priste musim zkusit tuhle.:yes:

Bábovka vypadá skvěle a chuťově velmi zajímavá a lákavá. :yes:+1.

Tématické fráze:
bábovka s kefírem, skořice a med na co je dobrá, kefírová bábovka s ořechy, recept na kefírovou bábovku, kefírová bábovka s jablky, skořice a med, skořice a med recepty, med a skořice diskuze, bábovka z kefíru a ořechů, babovka z medu, recepty na kefirovou babovku, skořice, med a skorice, skořice recepty, vyklepnutí bábovky, skořice s medem, kefírová, bábovka s kefíru s s ořechy, moučníky z medu, bananova babovka s kefirem

Suroviny:
kefír, vejce, cukr krupice, olej, med, mouka hladká, soda jedlá, kypřící prášek do pečiva, skořice, ořechy, kůra citronová, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu