Krém na dorty - nesráží se
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 242 kJ / 2 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,49 g |
Tuky | 219,17 g |
Vláknina | 2,46 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 161,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
Krok 2: Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
Krok 3: Než pudink vychladne, utřeme do pěny máslo, cukr, přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, kakao, rum a důkladně ušleháme. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
Zveřejněno 14. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krém na dorty - nesráží se
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yw2z
Moje poznámka
Krém na dorty - nesráží se
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yw2z
Nejnovější recepty
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s cuketou bez mouky
Přidáno před 5 hodinami
Vydatná čočková polévka jako hlavní chod
Přidáno před 5 hodinami
Slaný koláč se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Sýrovo-celerová kapsa
Přidáno před 6 hodinami
Závitky z tresky tmavé na italský způsob
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vynikající mrkvové řezy
elinkakov@seznam.cz před 6 minutami
Vohrnoušky
Beruna před 32 minutami
Dobrá drůbeží játra
MarcelaPa před 43 minutami
Bezkonkurenční králík
Sahula před 47 minutami
Maso pod peřinkou
jana1974 před 49 minutami
Maďarská houbová polévka
Sahula před 1 hodinou
Staročeské hovězí na houbách
Sahula před 1 hodinou
Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
Skrabi před 1 hodinou
Citronovo - česnekový zázrak
monyss před 2 hodinami
Kuřecí nudličky s pórkem a nivou
tomikk81 před 3 hodinami
Tématické fráze:
krém na dort,
krém do dortů,
krémy do dortů,
kremy na dorty recept,
maslovy krem do dortu,
krémy na dorty recepty,
máslový krém na dort,
krémy na dorty,
krém na zdobení dortů,
krém na dorty,
kremy na dort,
dobrý krém do dortů,
recepty na krémy do dortů,
nejlepší krémy do dortů,
krém do dortu recepty,
nejlepsi krem do dortu,
krém na dort bez másla,
maslovy krem na dorty recept,
pudinkový krém do dortu,
krém do dortu bez masla
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
pudink vanilkový,
žloutek,
máslo,
rum,
kakao,
cukr moučkový
Komentáře (108)
Mám dva účty tak píšu z tohodle
a nedávám rum, ale stačí pár kapek aroma a je to akorát!
Fuj, to sem se lek, že jsem byl asi pod vlivem, pokud jsem někde napsal deci rumu
***
Rum přilévám od oka přímo z lahve NA NĚKOLIKRÁT, ale na črvrtku másla to deci nebude
Sázka na jistotu = rumová tresť
věřte,že ten pudingový krém je super,máslo se musí zašlehávat po malých kousíčkách,mám ten recept od cukrářky,dělám ho už víc jak dvacet let a ještě se mi nesrazil , moučné jíškové krémy jsem taky zkoušela,ale cítím tam pořád chuť mouky,tak je nedělám
No, asi vás nepřesvědčím, ale tak jak píšete vy jsem to dělal je jednou jedinkrát. Trvalo to dýl, ale zato byly v krému drobné hrudky másla
Nyní vyšlehám máslo s cukrem a teprve potom, jak stojí v tomto rcp, nastavuji vytemperovanou kaší a ňama problema
Jj, mááám!!!
Nahřátý nůž
Tušila jsem, že z toho bude moučný tmel, nicméně zkusila, jíst se to dalo, ale opakovat to nebudu. Pudink, žloutky, máslo, rum, prostě klasika a také se nesráží.
Prosím, nemáte někdo recept na čokoládou polevu, která je tvrdá, lesklá a přitom jde krájet bez lámání?
Děkuji, přeji dobrý den i chuť.
Dělávám ho na dorty a to kakaovo-rumový krém jak je přesně tady psáno v receptu.
Pak jsem trošku experimentovala a udělala pomerančový krém do čokoládového dortu a opravdu vynikající a osvěžující.
A to jsem jen místo vody vymačkala 1-2 pomeranče a pak, abych měla 250ml jsem dolila tu vodu
Cukru dle chuti do toho másla a je to fakt luxusní krém s novou příchutí - nesrazil se !!!
Takže děkuji moc za tento recept.
už mám vytisknuto a příležitostně vyzkouším..na obrázku vypadá úžasně, takže bodíček posílám teďka hnedka
jako na jiném krému. Tady na chaloupce je tento krém a marcipán.
Jedl se tři dny a růžičky byly v pohodě.
ukázku toho jak má vypadat pudinková hmota, máslo i samotný krém.
Je to sice bez zvuku, ale po přečtení receptu to bude všem jasné.
suzanna - pokud byly hrudky už v uvařené hmotě je to tím,že jsi možná po celou dobu zahřívání puding málo promíchávala, nebo hrudky nebyly dobře rozmíchané před vařením. Jinak nevím, je to opravdu jednoduché a rychlé.
no zkusím to dát do toho ramene, ať se to šlehá samo a uvidím, jestli to ukecám nebo neukecám
Já to vrazím do robota a šlehám tak 15 min.
Myslím stejně jako Eva H., že jsi špatně rozmíchala mouku a puding s vodou. Nebo jsi to dokonce dala do horkého? To se mi totiž jednou taky povedlo.
http://www.toprecepty.cz/recept/11373-cokoladovy-d...
Děkuji moc
tento recept mám od maminky je diabetik a tohle funguje.
Ráda používám krém s moučnou kaší, ale tenhle (s kaší i pudinkem) je určitě lepší. Na tuty ho nedělám naposledy.
dám ho bokem a až je upečený a vychlazený korpus, ušlehám máslo s rumem a kakaem nechám tak 10 minut stát a přidám celé množství pudinku a šlehačem prošlehám.