Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 171,62 g | 
| Tuky | 85,34 g | 
| Vláknina | 1,80 g | 
| Cholesterol | 1,30 g | 
| Sodík | 1,70 g | 
| Sůl | 3,94 g | 
| Sacharidy | 58,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme.
	Krok 2: Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části).
	Krok 3: Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.
	Krok 4: Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne.
	Krok 5: Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Zveřejněno 23. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Mramorové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4A
Moje poznámka
					
				
Mramorové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4A
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							porcování vepřového masa, 
						
						
							studené pohoštění, 
						
						
							porcování srnky, 
						
						
							porcování srnce, 
						
						
							porcování vepřového, 
						
						
							porcovani kyty, 
						
						
							porcování vepře, 
						
						
							porcování srnčí maso, 
						
						
							porcovani masa, 
						
						
							porcování srnčího masa, 
						
						
							porcování vepřové kýty, 
						
						
							pohoštění recepty, 
						
						
							studené maso, 
						
						
							porcování srnčího, 
						
						
							vepřové maso porcování, 
						
						
							jak krájet maso, 
						
						
							jak porcovat vepřové maso, 
						
						
							jak porcovat maso, 
						
						
							porcování masa na roládu, 
						
						
							porcování srnčí
						
					
						Suroviny:
						
							kýta vepřová, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							kapie nakladané v oleji, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							sýr tvrdý, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (14)