Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový koláč - tříbarevný

Třívrstvý moučník s kakaovým základem, tvarohem a vláčným piškotovým těstem je poctivý domácí koláč, který potěší nejen chuťově, ale i na pohled. Díky čerstvému ovoci v podobě broskví nebo meruněk je koláč krásně šťavnatý.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

biznesmenka

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 229 kJ /
5 791 kcal
Bílkoviny98,95 g
Tuky268,80 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,68 g
Sodík 718 mg
Sůl2,73 g
Sacharidy736,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Krok 3: Připravíme náplň. Dva tvarohy osladíme a smícháme s vejcem. Krok 4: Dále připravíme kakaové těsto. Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Přidáme máslo, kakao, vejce, teplou vodu a cukr. Vypracujeme těsto. Krok 5: Připravíme světlé těsto. Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a teplou vodou. Přidáme olej, vyšleháme a nakonec přidáme polohrubou mouku promíchanou s kypřicím práškem. Krok 6: Z kakaového těsta vyválíme placku o velikosti plechu. Přeneseme na plech, pomažeme tvarohovou náplní a poklademe ovocem. Krok 7: Nakonec navrstvíme na moučník světlé těsto. Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C zhruba 45 minut.

TIP: Tvarohové moučníky a na co si dát pozor

Zveřejněno 13. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xgg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xgg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Znám a je vynikající,musím každým rokem,když jsou čerstvé meruňky upéct,miluji je!!!:-K

vlasta1956: cukru je myslím akorát. Pekla jsem to v tomto poměru a je prostě vynikající.:-p:-p:-p:yes:

dana daněk.:

Super recept, během týdne jsem ho pekla třikrát a stále se nemůžou nabažit. Díky za recept:-p:-p:-p:yes:

dana daněk. 13. 5. 2015 17:30
Krásný moučník na pohled,ale určitě tam je tolik cukru?Jinak moc pěkné.:-D

Díky za připomenutí výborného receptu na skvělý koláč s tvarohem, dělala jsem jej tak strašně dávno, že už ani nevím, jak skvěle chutná a proto jdu hned na věc, musím si tu dobrotu upéct :-):yes:

Úžasný!
:-D

Právě jsem ho vložila do trouby už se mooooo těším až zakrojím jsou tam samé dobroty:-K

moučníček moooc dobrý:-p;-):yes::yes:
omylem jsem místo meruněk otevřela broskve:-8přidala jsem ještě čerstvý ananas a mandarinkový kompot...asi jsem to přehnala:-Dkam zajel nůž,tam bylo nějaké ovoce:-O
taky nevím,jaký rozměr měl tvůj plech,já jsem měla velký s vysokým okrajem a těsto jsem namačkala cca do tří čtvrtin plechu
dávám bodík,foto a můžu jem doporučit:yes::yes::-K

totalsranda 9. 7. 2010 11:25
večer udelam .vypada nadherne :-p:-K

Super recept!! tento kolac primo zboznuji....pecu ho zatim co moje draha polovicka spi....tak jsem moc zvedava co na to bude rikat...diky:-K

tento recept niekedy určite vyskúšam:yes::yes:mám velmi rada koláče s ovocím:-p:-p:-pmáš u mňa bodík:yes:

škoda, že nemůžu skrz monitor šáhnout po tom talířku :-S, moučník vypadá hodně lákavě :-p:yes:

Tématické fráze:
tříbarevný koláč s tvarohem, tvarohový koláč, tříbarevný koláč s tvarohem recept, tříbarevné tvarohové řezy, tří barevný koláč s tvarohem, tvarohová placka, tříbarevný řez, tříbarevná placka, maminčiny recepty tvarohovi kolač, tribarevny tvarohovy moucnik, kolac tvarohovy, tvarohový koláč s broskvemi, tri barevni kolac s tvarohem, barevný koláč s tvarohem, tribarevny moucnik s tvarohem, tribarevny moucnik, tri barevny kolac, tvarohový koláč s vitacitem, tvarohový moučník tříbarevný, tříbarevné řezy s tvarohem

Suroviny:
mouka hladká, máslo, kakao, vejce, kypřící prášek, voda, cukr moučkový, tvaroh, cukr moučkový, vejce, vejce, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, voda, broskve, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu