Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 148 kJ / 1 469 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 199,95 g | 
| Tuky | 10,26 g | 
| Vláknina | 64,61 g | 
| Cholesterol | 413 mg | 
| Sodík | 516 mg | 
| Sůl | 1,05 g | 
| Sacharidy | 133,65 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Všechno nakrájíme a uchystáme na misky, abychom pak jen přidávali do pánve.
	Krok 2: Konzervy otevřeme, kokosové mléko rozdělíme - do šálku slejeme řídší poloprůhledné mléko, které je navrchu a v plechovce necháme krém.
	Krok 3: Na pánvi rozpálíme máslo a přidáme včechno koření. Používám velký wok z černého plechu. Asi minutu smažíme a během smažení přidáme 1 - 2 lžíce kokosového krému ze dna plechovky, aby se směs nespálila. Přidáme cibuli a po částečném zasmažení česnek. Smažíme už jen chvilku, aby nezhořkl.
	Krok 4: Do pánve vlejeme rajčata, plechovku naplníme teplou vodou a přilijeme k obsahu. Jakmile začne vařit, vložíme maso, stáhneme plamen, přiklopíme a jemně dusíme, spíš jenom táhneme 30 - 40 minut.
	Krok 5: Pak odklopíme, vlejeme řídké mléko i krém a dusíme ještě asi 15 minut. Okořeníme sekaným koriandrem a ozdobíme celými lístky. Já nesolím, ale kdo chce, může přisolit.
	Krok 6: Servírujeme s rýží, hladkou nebo okořeněnou trochu šafránem. Nejraději mám rýži dělanou v rýžovaru nebo v MW. Dobrý je k němu indická placka naan, nedělám ji, ale kupuju, potřebuje zvláštní pec. Jídlo nejlépe vypadá servírované v tradičních indických otevřených kotlících s velkými uchy.
	Krok 7: Tip: Pokud Vám jídlo (nejen toto, jakékoliv indické na základě curry směsi) přijde příliš pálivé, jeho pálivost lze zmírnit přidání bílého jogurtu. Jako nejlepší nápoj mi k jakémukoliv curry přijde čaj, třeba ten koloniální - hodně silný, černý, s trochou mléka. Dobrou chuť!
Zveřejněno 16. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kuřecí curry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0DM
Moje poznámka
					
				
Kuřecí curry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0DM
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							curry, 
						
						
							jak odstranit pálivost z jídla, 
						
						
							curry recept, 
						
						
							jak zmírnit pálivost jídla, 
						
						
							jak zmírnit pálivé jídlo, 
						
						
							jak odstranit pálivost jídla, 
						
						
							odstraneni palivosti, 
						
						
							indické kuřecí curry, 
						
						
							odstraněni pálivosti jidla, 
						
						
							recept na curry, 
						
						
							recept curry, 
						
						
							odstraneni palivosti paprik, 
						
						
							odstranění palivosti papriky, 
						
						
							curry recepty, 
						
						
							jak zmírnit pálivost v jídle, 
						
						
							indicke curry, 
						
						
							pálivé papriky odstranění pálivosti, 
						
						
							odstranění pálivosti pokrmu, 
						
						
							jak odstranit pálivost, 
						
						
							jak odstranit pálivost paprik
						
					
						Suroviny:
						
							maso kuřecí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							koření kari madraské, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							koření garam masala, 
						
						
							římský kmín mletý, 
						
						
							chilli, 
						
						
							mléko kokosové, 
						
						
							ghee, 
						
						
							rajče, 
						
						
							voda, 
						
						
							koriandr
						
					
	
			
	
	
Komentáře (26)
Pokud jste nikdy předtím indickou nebo jinou aromatickou kuchyni nedělaly, je možná lepší zkusit z poloviční dávky, je to trochu pálivé. Ale když si člověk zvykne, neznám lepší jídlo
A za pochvalu moc děkuju.
Z tohoto receptu např bych musela shánět, kdybych neměla, garam masala, ostatní dostanu v Albertu a v Intersparu
Jani Remková,je to fakt,s kořením bude trocha problém...
ale jinak bodík