Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 622 kJ / 1 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,40 g |
| Tuky | 39,80 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 501 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 299,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků a do žloutků přidáme trochu horké vody (asi lžíci na 1 žloutek), vyšleháme a přidáme cukr a šleháme. Pak přidáme ušlehané bílky opatrně spojíme a nakonec zamícháme mouku smíchanou s kakaem. Nalejeme do vymazané a vysypané formy a dáme do vyhřáté trouby, pečeme asi 20 minut.
Krok 2: Po vychladnutí korpus rozřínu, ale tak ,aby vrchní díl byl hodně tenký. Spodní pomažu mírně rybízovou zavařeninou a navrším na ni pařížskou šlehačku, přiklopím druhým dílem korpusu a poleju čokoládovou polevou. Tento dort je zdoben růžičkami z mléčné hmoty.
Krok 3: Pařížská šlehačka: 2 šlehačky přivedu k varu a stáhnu ji z plamene. V mikrovlnce si rozpustím 200 g čokolády na vaření a naleji to do převařené horké šlehačky. Pořádně promíchám, aby se to spojilo a nebyly tam žádné kousky čokolády. Počkám až to vychladne a uložím to do druhého dne do lednice. Druhý den ji klasicky vyšlehám a nanesu na korpus.
Krok 4: Poleva: Vylej 1 šlehačku do kastolku a přiveď k varu, v mikrovlnce si rozpustím 200 g čokolády a smíchám to opět dohromady, nechám částečně vychladnout, ale ne úplně. Ještě teplou polevu naleju na dort a rozetřu. Nechám vychladnout a pak uložím do lednice.
Krok 5: Mléčná hmota: 20 dkg cukr moučka, 10 dkg sušeného mléka, asi 6 lžic vody a 1 lžička mandlového aroma. Suroviny spojíme v nelepivou hmotu, je potřeba to důkladně vypracovat. Můžeme si je obarvit potravinářským barvivem, nejvíc se mi osvědčila sypká potravinářská barva. Stačí opravdu jen maličko barvy rozmíchat do vody a přidat do hmoty. Z hmoty uděláte ozdoby a naaranžujete na dort.
Zveřejněno 13. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W71v
Moje poznámka
Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W71v
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 7 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 9 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 10 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 35 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 2 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 2 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 3 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 4 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
pařížský dort recept,
pařížský dort,
poleva na dort,
pařížský krém,
řezy s pařížským krémem,
poleva na zdobení dortů,
dort s pařížskou šlehačkou,
zdobeni pařizskeho dortu,
krém na dort,
luxusní pařížský dort recept,
zdobení dortu krémem,
dorty zdobené krémem,
harlekýn dort recept a video,
polevy na dort,
polevy na dorty,
poleva na dorty,
dort ježek postup,
pařížský dort zdobení,
krémy na dorty od profesionálů recepty,
čokoládová poleva
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao
Komentáře (18)