Kynuté buchty
Poctivé kynuté buchty vyžadují čas a péči, aby byly dokonalé. Začátečníkům mohou připadat náročné, ale s naším receptem je zvládne opravdu každý. Náplň zvolte podle vlastní chuti, ale klasika v podobě tvarohu, máku a povidel je nejlepší.
Suroviny pro 25 kusů
20 - 30
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 678 kJ / 3 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,50 g |
Tuky | 129,06 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 227 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 595,41 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98EY
Moje poznámka
Kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98EY
Nejnovější recepty
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 5 minutami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 18 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Grilovaná kachní prsa
Přidáno 30. 6. 2025 20:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Kubovat@seznam.cz před 47 minutami
Meruňkové nanuky
bronislava před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 18 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Koprová omáčka
radekfiala před 19 hodinami
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 19 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 21 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 21 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 21 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 22 hodinami
Tématické fráze:
kynuté buchty,
kynutá buchta,
recept na kynuté buchty,
kynuté buchty s olejem,
kinute buchty,
domácí kynuté buchty,
kynuté buchty recept,
kynutý buchty,
recept na buchty,
buchty recept,
buchty kynuté,
kynuté buchty bez kynutí,
kynute buchty na pare,
buchty recepty,
kvásek na buchty,
recept kynuté buchty,
buchty s olejem,
buchty,
recepty kynute buchty,
kynutebuchty
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
droždí,
mléko,
cukr,
olej slunečnicový,
rum,
máslo,
Komentáře (42)
Ano, každá mouka MŮŽE být jiná. MŮŽE být i vlhčí, ale to co MŮŽE dělat při pečení paseku není vlhkost mouky, ale tzv. "síla mouky" ("farina di potenza" lepší ekvivalent v češtině mě nenapadá) Je to schopnost mouky pojmout určité množství tekutiny aby těsto mělo určitou hustotu. Teoreticky má "síla mouky" na těsto zajisté vliv, ale prakticky pouze při výrobě většího množství těsta, tedy v pekárnách, kte dělají dávku kolem 400kg těsta. Ale doma? Nebo na TOP, kde 2 ze 3 kuchařek odměřuje na hrnky? Ani náhodou! Ano, 2x zadělané těsto může být různě tuhé, ale rozdíl je zanedbatelný, a pokud ne, tak hledejte chybu spíše v tom co jste kde zkonili při odměřování(osátá - neosátá mouka, velikost vajec)
K receptu:
Obrázek nepřidám, protože podle tohoto rcp jsem nepekl a péci nebudu!
Myslím, že mlíííka je tam až až (dal bych tak 300ml)
...a 20´ při 200°C? No, nevím, nevím... doporučuji pozvat vizionáře Hlavsu, dát mu stoličku před troubu a myslím, že cosi uvidí
Já být začátečníkem v kuchyni, tak podle tohot receptu buchty určitě neupeču, ... tak snad už je to celé Ok