Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory se zeleninou, kuřecím masem a sýrem v parním hrnci

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie918 kJ /
219 kcal
Bílkoviny26,30 g
Tuky1,15 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 55 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy24,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme na asi 3mm kolečka a naskládáme je do misky na rýži na dno i kolem stěny misky. Osolíme, okmínujeme, posypeme kořením dle vlastní chuti, já použila grilovací koření. Krok 2: Pak přidáme zeleninu, například zelenou papriku, lahůdkovou cibulku, klidně brokolici a pod. Krok 3: Přidáme osolené a okořeněné prsíčko a poklademe vše ještě kolečky syrových brambor, osolíme, okmínujeme, posypeme kořením. Krok 4: Uzavřeme a dáme pařit na 35 minut. Krok 5: Pak misku otevřeme, zalijeme vajíčkem smíchaným s nakrájeným, nebo nastrouhaným sýrem a špetkou soli a přikryjeme ještě plátkem sýra. Paříme ještě 15 minut

Zveřejněno 5. 5. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj -internet.

Takových jídel tady asi máme povíc, dávám ho tady proto, že kategorie "Parní hrnec" nám tady chybí a tohle jídlo opravdu nemá chybu. K hotovému jídlu si můžeme dát jakoukoliv zeleninovou oblohu, nějaký dresing, salát, vše podle libosti a vlastních možností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6pn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6pn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes:+8

majda 2 ano, právě ta miska, kterou jsem vyfotila je součást hrnce a vaří se v ní rýže a přílohy, většinou se o ní říká miska na rýži. Já bych to ale taky nevěděla, kdybych ten hrnec neměla a hlavně, kdybych si nepřečetla nějaké ty recepty;-)

Jana Pá netřeba se omlouvat, já taky někdy rychleji píšu, než čtu;-)

Jídlo krásné na talíři!Nemám parní hrnec a taky jsem uvažovala o té rýži,už to teď chápu,že ta míska je asi k vaření rýže,trošku mi to trvalo,než mi zapálilo.:-):-O:yes:

Já se musím omluvit, asi jsem četla rychle:-O, takže prosím, prosím,omlouvám se, jsem "zajac" ve vaření na parním hrnci:yes::-D:-K

Jana Pá žádná rýže tam nejde, píšu o bramborách, které naskládáme do misky na rýži:-D Pipre, to prsíčko se dá na ty brambory, na to zelenina a zase brambory, musím to opravit, díky;-)
Ještě bych chtěla připsat, že prsíčko není suché, je šťavnaté a moc dobré a brambory jsou opravdu brambory, jak mají být. Už se těším na nové;-) Jinak, lemarti, máš pravdu, těch receptů i na internetu moc není, budu muset improvizovat:-D

Jinak Jani:-Kmoc děkuji za recept:-Kmám parní hrnec už dva roky,ale nějak mi k němu chybí recepty:-(Posílám ti jasného bodíka;-):yes:

Jani Pá-jestli můžu odpovědět,tak se tam žádná rýže nedává;-)Jídlo se jen dá do misky na rýži;-)

Jani R., čekáme na odpověď:yes:, přece víme, že si kuchařka:-p,:-K

:-pDala bych si to hned.;-(ale nemám parní hrnec;-(;-(;-(

Vypadá to dobře. A ta kuřecí prsíčka se dělají zvlášť?

Je to:-p a moc nemachruj;-), také si ho koupíme:-D a kampak naskládáme tu rýži-pokud to čtu dobře:-!;-) Jinak jídlo vypadá jako v interhotelu:-!:-K

Tématické fráze:
vaření v parním hrnci, vaření v parním hrnci recepty, parní hrnec recepty na vaření, recepty na vaření v parním hrnci, recepty pro vaření v parním hrnci, vaření rýže v parním hrnci, vaříme v párním hrnci, jak vařit v parnim hrnci, rýže v parním hrnci, vaření v parnim hrnci kuchařka, vaříme v parním hrnci recepty, recepty vaření v parním hrnci, kuchařka vaření v parním hrnci, recepty v parním hrnci, vaření v jednom hrnci recepty, jak varit ryzi v parnim hrnci, kuchařka vaříme v parním hrnci, jak se vaří v parním hrnci, vaření v parním hrnci tefal, parní hrnec brambory

Suroviny:
brambory, prsa kuřecí, zelenina, sůl, kmín celý, pepř, koření, vejce, sýr tvrdý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu