Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 862 kJ / 6 659 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,04 g |
Tuky | 317,30 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 2,45 g |
Sodík | 763 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 821,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny.
Krok 2: Potom postupně zašlehávat olej, pak přidat všechny sypké ingredience (mouka, kakao, skořice). Nakonec opatrně vmícháme bílky.
Krok 3: Těsto se vlije do vymazané a vysypané formy(průměr 24 cm) a vloží se do trouby na 175 stupňů. Doba pečení 45 - 50 min.
Krok 4: Krém: Den předem povaříme plechovku se Salkem 1,5 - 2 hodiny. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink (při občasném míchání nechat vystydnout). Vyšleháme máslo, pak zašlehat pudink a nakonec Salko.
Krok 5: Marcipán: Vše umíchat dohromady (cukr a sušené mléko prosít) a vypracovat tvárnou hmotu. Při válení podsypávat cukrem nebo mlékem, opět prosátým.
Zveřejněno 12. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dort s karamelovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZqO
Moje poznámka
Čokoládový dort s karamelovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZqO
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 25 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 28 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 30 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 13 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
čokoládový krém do dortů,
čokoládový dort,
krem ze salka,
dort,
čokoládový krém ze salka,
čokoládový krém,
čokoládový krém na dort,
krém na dort ze salka,
čokoládový dort s krémem,
dort ze salka,
krém na dort,
karamelový dort ze salka,
krém do dortu ze salka,
dortový krem ze salka,
dort s krémem ze salka,
čokoládový dortový krém,
čokoládový dort s karamelem,
krém do čokoládového dortu,
krém ze salka a másla,
dort ke čtyřicátinám
Suroviny:
cukr krupice,
žloutek,
kůra pomerančová,
olej,
kakao,
mouka hrubá,
mouka hladká,
skořice,
krém,
salko,
máslo,
mléko,
pudink karamelový,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
olej,
med,
tresť mandlová sladká,
voda
Komentáře (51)
Tento dort už jsem dělal několikrát a výše zmíněný postup se osvědčil.
PS: přikládám fotku
Chci se zeptat krém dáváš i pod potahovou hmotu, nebo zvrchu dort nenatíráš?Já osobně bych dělala krém buď jen ze Salka, nebo jen z čokoládového pudingu, ale ne obojí