Knedlík z domácí pekárny
Guláš, vepřová pečeně se zelím nebo svíčková na smetaně? Tato jídla si prostě bez klasického českého kynutého knedlíku neumíme představit. Podle tohoto receptu zvládneme zadělat těsto pomocí domácí pekárny a vykynuté už ho jen vytvarujeme a uvaříme knedlíky jako z pohádky.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 034 kJ / 247 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 14,45 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 3,31 g |
Sůl | 8,25 g |
Sacharidy | 18,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme mléko, pokud budeme dávat vejce, tak ho v mléce rozšleháme. Pokud vejce nedáme, tak do mléka dáme lžíci olivového oleje.
Krok 2: Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím.
Krok 3: Pekárnu nastavíme na program Těsto.
Krok 4: Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly, vytvarujeme dvě šišky a zakryjeme utěrkou, necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 5: Mezitím do hrnce nalijeme trochu vody. Až začne vřít, dáme pařáček a knedlíky na něj naskládáme.
Krok 6: Vaříme v páře asi 25 minut, průběžně doléváme do hrnce vodu.
Krok 7: Zkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z knedlíku musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Zveřejněno 31. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Moje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 7 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 21 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno 4. 7. 2025 09:01
Meruňková buchta s drobenkou
Přidáno 3. 7. 2025 13:01
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
smyslnaorchidej před 9 minutami
Falešný španělský ptáček
hlavek.lukas před 16 minutami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
1anoli1 před 21 minutami
Letní moučník
Marcela0123 před 57 minutami
Jogurtový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou
Ennia před 1 hodinou
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
limosek před 2 hodinami
Ovocné řezy s pudinkem
Birdmann před 2 hodinami
Rýnská roštěná
evosheek před 2 hodinami
Boloňské špagety
Hahan před 2 hodinami
Tématické fráze:
kynutý knedlík z pekárny,
kynuté knedlíky z pekárny,
kynuté knedlíky v pekárně,
houskový knedlík z pekárny,
nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík,
bramborový knedlík domácí,
knedliky z pekarny na chleba,
houskový knedlík v pekárně,
kynutý knedlík v pekárně,
houskové knedlíky z pekárny,
domácí kynutý knedlík,
domaci bramborovy knedlik,
houskové knedlíky v pekárně,
bramborovy knedlik z domaci pekarny,
bramborove knedliky z domaci pekarny,
domácí bramborové knedlíky,
rychlé recepty pro domácí pekárnu,
domácí pekárna-knedliky,
kynutý knedlík houskový z pekárny,
domácí knedlík bez droždí
Suroviny:
mléko,
olej olivový,
sůl,
cukr,
droždí sušené
Komentáře (52)
Rychlý, chutný a jednoduchý.
http://artsyteree.blogspot.com/
Já pařím v parním hrnci, potom je potřeba buď spodek knedlí (JEN spodek) natřít olejem, aby se nepřichytily na dno, nebo dát na dno kousek pečícího papíru - na ten se knedle nikdy nepřichytnou. Po upaření propíchat špejlí, aby unikla pára a aby se nezdrcly...
Pečící papír můžete dát i na ten kovový pařáček co používáte v obyčejném hrnci.