Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 924 kJ / 460 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,72 g | 
| Tuky | 44,91 g | 
| Vláknina | 4,85 g | 
| Cholesterol | 41 mg | 
| Sodík | 382 mg | 
| Sůl | 0,90 g | 
| Sacharidy | 9,97 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na sádle osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na půlkolečka. Já mám ráda v pokrmu z ledvinek výraznou cibulku, takže ji vypeču do karamelova. Cibulku pak z tuku vyberu a dám stranou. Na silně rozpálené sádlo po cibulce vložím na lístečky nakrájené ledvinky a zprudka opékáme.
	Krok 2: Přidáme pepř, větší špetku kmínu a špetku granulovaného česneku. Necháme "připražit", až se kmín rozvoní, tak asi 10-15 minut. Přidáme předem osmaženou cibulku.
	Krok 3: Lehce zaprášíme lžičkou hladké mouky a necháme krátce zasmažit. Pak podlijeme cca hrnkem vody, záleží, kolik chceme mít sosu.
	Krok 4: Lehce provaříme cca 20 minut. Před koncem varu vložíme na proužky nakrájenou sterilovanou červenou kapii a asi 3 lžičky kaparů. Můžeme zakápnout pár kapkami tmavé sojové omáčky pro tmavší barvu sosu.
	Krok 5: Pro chuť přidávám i lžíci kyselého láku z kapie, ale nemusí být. Pokrm dělám v litinovém kastrolu, který nechám hodně rozpálit, lze použít i hlubší pánev nebo wok.
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Ledvinky na kapii a kaparech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPYw
Moje poznámka
					
				
Ledvinky na kapii a kaparech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPYw
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							ledvinky na cibulce, 
						
						
							k čemu se používá kapary, 
						
						
							pokrmy z s kapary, 
						
						
							ledvinky recept, 
						
						
							maminčiny recepty ledvinky, 
						
						
							vepřové ledvinky na cibulce, 
						
						
							tmavý sos, 
						
						
							pokrmy s kapary, 
						
						
							recepty z ledvinek, 
						
						
							pokrmy z ledvinek, 
						
						
							ledvinky po kanadsku, 
						
						
							jak pouzit sterilovane kapary?, 
						
						
							k čemu kapary, 
						
						
							ledvinky po kanadsku recept, 
						
						
							vaření syrových ledvinek, 
						
						
							vepřové ledvinky s kapary, 
						
						
							kápie k čemu použít, 
						
						
							recepty wok ledvinky, 
						
						
							kapie sterilovana  prouzky, 
						
						
							karamelova rolada foto
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							česnek granulovaný, 
						
						
							pepř, 
						
						
							sůl, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							kapary, 
						
						
							mouka hladká
						
					
	
			
	
Komentáře (11)
Výsledek: na fotce je něco, co podle mého receptu v životě neupečeš. To je myslím nefér přístup nejen vůči autorovi receptu, ale i vůči těm, kteří ho budou zkoušet.
Opravdu jsem netušila, že se najdou lidé, kteří recept sotva zběžně prohlédnou a už k němu s klidným srdcem vkládají fotku něčeho, co se náhodou jmenuje stejně. Ale máš pravdu, byla to moje chyba, když příště nebudu mít k receptu i fotku, nebudu ho vkládat.
Promiň, že tě můj svítek pohoršil, už to neudělám.
Pokud cizí fotky u svého receptu nechceš, písni si toto do Poznámky velkým písmem, ale......budeš tady asi jediná a tím i dost vyčnívat.
Pardon, že píšu sem, ale na mé vzkazy ani na poznámku v komentářích u svítku nereaguješ.
Díky za bod.