Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 924 kJ / 460 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,72 g |
Tuky | 44,91 g |
Vláknina | 4,85 g |
Cholesterol | 41 mg |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 9,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na půlkolečka. Já mám ráda v pokrmu z ledvinek výraznou cibulku, takže ji vypeču do karamelova. Cibulku pak z tuku vyberu a dám stranou. Na silně rozpálené sádlo po cibulce vložím na lístečky nakrájené ledvinky a zprudka opékáme.
Krok 2: Přidáme pepř, větší špetku kmínu a špetku granulovaného česneku. Necháme "připražit", až se kmín rozvoní, tak asi 10-15 minut. Přidáme předem osmaženou cibulku.
Krok 3: Lehce zaprášíme lžičkou hladké mouky a necháme krátce zasmažit. Pak podlijeme cca hrnkem vody, záleží, kolik chceme mít sosu.
Krok 4: Lehce provaříme cca 20 minut. Před koncem varu vložíme na proužky nakrájenou sterilovanou červenou kapii a asi 3 lžičky kaparů. Můžeme zakápnout pár kapkami tmavé sojové omáčky pro tmavší barvu sosu.
Krok 5: Pro chuť přidávám i lžíci kyselého láku z kapie, ale nemusí být. Pokrm dělám v litinovém kastrolu, který nechám hodně rozpálit, lze použít i hlubší pánev nebo wok.
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ledvinky na kapii a kaparech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPYw
Moje poznámka
Ledvinky na kapii a kaparech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPYw
Nejnovější recepty
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 2 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí na hořčici
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z hlívy
Přidáno před 9 hodinami
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 14 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
habis před 1 hodinou
Italská polévka z pečených paprik a rajčat
IrenaHRA před 3 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 8 hodinami
Drožďová polévka
HanaHanka před 9 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 9 hodinami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 9 hodinami
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 10 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 12 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 13 hodinami
Tématické fráze:
ledvinky na cibulce,
k čemu se používá kapary,
pokrmy z s kapary,
ledvinky recept,
maminčiny recepty ledvinky,
vepřové ledvinky na cibulce,
tmavý sos,
pokrmy s kapary,
recepty z ledvinek,
pokrmy z ledvinek,
ledvinky po kanadsku,
jak pouzit sterilovane kapary?,
k čemu kapary,
ledvinky po kanadsku recept,
vaření syrových ledvinek,
vepřové ledvinky s kapary,
kápie k čemu použít,
recepty wok ledvinky,
kapie sterilovana prouzky,
karamelova rolada foto
Suroviny:
mléko,
cibule,
sádlo,
kmín celý,
česnek granulovaný,
pepř,
sůl,
omáčka sojová,
kapary,
mouka hladká
Komentáře (11)
Výsledek: na fotce je něco, co podle mého receptu v životě neupečeš. To je myslím nefér přístup nejen vůči autorovi receptu, ale i vůči těm, kteří ho budou zkoušet.
Opravdu jsem netušila, že se najdou lidé, kteří recept sotva zběžně prohlédnou a už k němu s klidným srdcem vkládají fotku něčeho, co se náhodou jmenuje stejně. Ale máš pravdu, byla to moje chyba, když příště nebudu mít k receptu i fotku, nebudu ho vkládat.
Promiň, že tě můj svítek pohoršil, už to neudělám.
Pokud cizí fotky u svého receptu nechceš, písni si toto do Poznámky velkým písmem, ale......budeš tady asi jediná a tím i dost vyčnívat.
Pardon, že píšu sem, ale na mé vzkazy ani na poznámku v komentářích u svítku nereaguješ.
Díky za bod.