Kardinálův řez
Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce, před podáváním dobře vychladíme a jemně pocukrujeme.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 930 kJ / 4 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,08 g |
Tuky | 267,22 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 2,12 g |
Sodík | 931 mg |
Sůl | 2,58 g |
Sacharidy | 389,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sněhové těsto: Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr. Těsto je hotové, když tvoří špičky.
Krok 2: Piškotové těsto: Celá vajíčka, žloutky a cukr šleháme do husté pěny a poté zlehka vmícháme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.
Krok 3: Sněhové těsto dáme do sáčku, to samé uděláme s piškotovým těstem. Na plech s pečicím papírem nastříkáme ze sněhové hmoty 5 čar dlouhých cca 30 cm, s rozestupem cca 4 cm.
Krok 4: Pak piškotovým těstem vyplníme vzniklé mezery. Tento postup provedeme i na druhý připravený plech s pečicím papírem, tudíž máme připravené na pečení 2 pláty těsta.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 °C přibližně 10 minut dorůžova.
Krok 6: Pláty těsta necháme vychladnout a přeneseme je na čistý pečicí papír.
Krok 7: První plát potřeme vrstvou ušlehané šlehačky, poklademe ovocem, dáme opět vrstvu šlehačky a přiklopíme druhým plátem těsta.
Krok 8: Jemně přitlačíme. Necháme vychladit alespoň 2 hodiny.
Krok 9: Jemně pocukrujeme. Na závěr ještě jednotlivé porce můžeme zdobit šlehačkou.
Zveřejněno 18. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kardinálův řez
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7x2
Moje poznámka
Kardinálův řez
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7x2
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 16 minutami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 22 minutami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Boloňské špagety
Toxic runner před 1 hodinou
Chilli hovězí
Antonausprag před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 2 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 3 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 6 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
kardinálovy řezy,
kardinalove rezy,
recept na kardinalove rezy,
kardinálovy řezy recept,
kardinálské řezy,
kardinálovi řezy,
recepty moučník kardinálské řezy,
top recepty řezy,
recept na kardinálovy řezy,
piškotové těsto recept,
kardinalove rezy recept,
výborné řezy ke slavnostní příležitosti,
kardinálský řez,
kardinálské řezy recept,
řezy se šlehačkou,
recept kardinalske rezy,
rez,
kardynálovy řezy,
kardinálovo řezy,
zákusek kardinál
Suroviny:
vejce,
žloutek,
cukr krupice,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
bílek,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
mandarinky sterilované,
šlehačka
Komentáře (147)
A spomínam na Iljušu.
No, jednodušší by to bylo, to jo...
Pominu-li, že když se dílo vydaří tak Kardinalschnitten jsou i oku lahodící, tak se obávám, že jste je zatím ještě neokoštovala...
uč
Dřív,dokud se ještě nepeklo na papíru, používala jsem osvědčený fígl starých kuchařek:
1. Formu jsem potřela rozpuštěným máslem, dala na chvíli do chladu (do lednice), pak vymazala ještě jednou a vysypala polohrubou moukou.
2. Po upečení jsem rozhodně moučník hned nevyklápěla. Dala jsme formu třeba na hrnec, aby k ní mohl zespodu vzduch a přikryla čistou utěrkou. Těsto se časem odchlíplo od stěn a dobře vyklopilo. Horké se může přetrhnout. Dnes používám ještě u bábovky, kam žádný pečící papír strčit nemůžete.
Robím z 10 vajec, do žĺtkovej masy len 60 g múky. Nedávam kompót, ale pikantný džem z josty, šľahačku rastlinnú.
pri peceni nechat troubu trochu otevrenou-zaskripnout varecku
když začneš šlehat bílky, až po chvilce šlehání přidávej po částech cukr, vždy tedy - cukr - šlehat - cukr - šlehat - až vypotřebuješ veškerý cukr a sníh je tuhý
Za každou radu díky!
Neláme se to trošku,čekám hosty a chci aby to vypadalo hezky.
Vypadá to luxusně a nevím jestli uhájím tvrz/lednici/dýl jak dvě hoďky.
ukládám a vyzkouším hned jak budu mít koupené suroviny
PORADTE JAK NA NADÝCHANÉ PLACKY.Díky
VÝBORNÝ udeluji plusový bod