

Hovězí guláš Oregano
Suroviny 5 porcí
- 500 g hovězí maso na guláš (kližka)
- 1 vetší cibule
- 50 g tuku (nejlíp sádlo)
- 50 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- voda
- česnek podle chuti
- oregano
- tvrdý sýr nebo uzený sýr
Postup přípravy receptu
Na tuku osmažíme nadrobno krájenou cibuli. Vložíme na nudličky nakrájené maso opečeme ze všech stran, osolíme opepříme, mírně podlijeme vodou a dusíme. Během dušení přidáme česnek a oregano.
Šťávu zahustíme zásmažkou, provaříme a podle potřeby dochutíme solí.
Při podávání sypeme jednotlivé porce strouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha jsou dobré třeba bramborové knedlíky nebo rýže.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí guláš Oregano
-
Oregáno (Origanum vulgare) a majorán (Origanum majorana)
majú mnoho spoločného.
Použitie oregána v guláši je netradičné (na Slovensku a predpokladám,
že nielen na Slovensku, sa zvykne dávať do gulášu majorán), ale tým,
že obe rastliny nie sú si chuťou príliš vzdialené, výsledný guláš musí
byť takisto veľmi dobrý.
-
-
Děkuji za krásné fotky
-
To nemůže být nedobré
Krása
...+1
-
Bohuna:Tvůj guláš jsem vařila už několikrát a je
-
Děkuji, jsem ráda, že chutnalo
-
+3guláš chutnal,přidala jsem foto
-
Bohunko, nám by určitě chutnal také, ukládám-bodík
-
Je mi líto, s foťákem to moc neumím a navíc ho má dcera v Brně, budou mít ples.
-
A kde máme fotku?
-
Je to dobré, dneska bylo k obědu a i můj mlsný muž si pochvaloval
-
Bohunko, to vůbec nemusí být špatný
hovězí maso+uzený sýr může být dobrá kombinace a mě to ještě nenapadlo
Dávám ti 1.boda