

Těstoviny se zelím a salámem..je to šup-šup jídlo
Suroviny dle množství těstovin
- těstoviny
- hlávkové zelí
- asi 2 cibule
- (salám dle strávníků a druh dle chuti například:)
- anglická slanina
- šunkový salám ( gothaj....)
- sůl
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
Uvaříme hlávkové zelí v osolené vodě a s drceným kmínem.
Mezitím osmažíme cibulku a na ní opečeme na kostičky nakrájenou uzeninu.
Uvaříme těstoviny a když je zelí uvařené, scedíme ho, smícháme s cibulkou a salámem.
Vše smícháme s těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Je to rychlé a dobré.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Těstoviny se zelím a salámem..je to šup-šup jídlo
-
Tak dnes po dlouhé době
-
Jsem strašně zvědavá,jaké to jídlo bude.Předem vím,že mi chutnat BUDE.Dnes ho podobně dělala v pořadu Jiřiny Bohdalové herečka Veronika Jeníková.Prý si toto jídlo oblíbila a moc chválí Naďa Konvalinková.Až zítra ochutnám,dám vědět,těším se na rychlý chutný nedělní oběd.
AliceFoltynova.alena@email.cz -
Vynikající a rychlé jídlo.Já syrové nakrouhané zelí peču s uzeninou v troubě,pak do něho vmíchám uvařené těstoviny.(Máte pěkné talíře,takové měla moje babička)
-
Toto výborné jídlo vařím již několik let, je to rychlé chutné a velmi jedlé
Přeji dobrou chuť všem -
Tak dnes po dlouhé době došlo na toto
abych mohla jít pod deku a potit se
muselo být rychlé vaření
-
Bolo to naozaj dobré :)
-
Šavlinko díky za připomenutí
také už u nás dlouho nebylo
,přitom je to opravdu moc príma chutné jídlo
+
-
Šavlinko,
také dělám, hodně cibulky, dobrý špek nebo anglickou slaninu. Díky za připomenutí, bude zítra
-
Taky,když nemám čas na velké vaření si tuto pochoutku děláme
.
-
Mňam, zelí na špeku a s cibulkou, to je ono, když není čas a chuť na vaření. My na něj z rozmařilosti ještě cmrdnem červeného vína a pod pokličkou udělat.
-
nam,
nam
namky
-
Šavlinko, tak tohle je vděčný jídlo naší rodiny, když nevíme, co bysme samou rozmlsaností snědli
Já si to akorát zjednodušuju tím, že to čerstvě nakrájený zelí dávám dusit na pánvičku společně s cibulkou a někdy i špekem, pokud máme.. Není pak tak rozvařený. Ale to je samozřejmě na chuti každýho