Holandské maso

Suroviny

1/2 kg zadního hovězího
0,3 dl kvalitnějšího červeného vína
sůl
pepř
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, opečeme na oleji, zalijeme trochou vody a vínem, přihodíme snítku rozmarýnu nebo tymiánu a dusíme 4 hodiny, až se víno pěkně vydusí.

  2. Podáváme s brambory, které dáme vařit společně s cibulí nakrájenou na čtvrtky, mrkví na kusy, osolíme, opepříme, přidáme kousek Masoxu. Po změknutí nahrubo rozšťoucháme a vmícháme smetanu.

Poznámka od kuchařky

Recept je z pořadu U nás v Evropě a vařila ho jedna holandská rodina jako jeden z oblíbených.

Komentáře k receptu Holandské maso

  • zizala zizala (moderátorka)

    Hmmm, tohle bude dobré :-p:yes:

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Moc pěkné a ta kašička k tomu:-p:yes:

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    No když je to z Holandska tak je to na 5 bodík:-D:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Rozmarýn, víno, hovězí - skvělá kombinace a recept jak dělaný pro PH, určitě vyzkouším:-)+:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Veľmi pekný recept!

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Jájino to je určitě super . Bodík je tvůj:-K Dělám něco podobného neprozradím :-))a třeba napíšu zase něco pro potěchu břicha i ucha. :-K:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Takhle "primitivní" recepty jsou obvykle ty nej....:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ale to vypadá jako výborné, voňavé masíko...:-p:-K Po čtyřech hodinách musí pochodovat samo do pusinky...:yes::-D Úplně cítím tu vůni bylinek a vinného výpeku.
    Chválím fotku a posílám bod!

    Odpovědět

Tématické fráze: holandské maso holanské karbanátky holandské kuchyně holandské hovězí holandské řízky v ph holandský kotlet "holandský kotlet" holandský pstruh holandské brambory holandské hovězí s cibulí hovězí po holandsku holandské maso recept holandsky tokan maso holandske holandské cukroví holandský pstruh s cibulí holanske brambory holandský recept na hovězí maso hovězí holandská pečeně recept na holandské hovězí maso