Křepelky ala divočina

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Doba přípravy: 1 hod 2 porce Jiné maso 7 názorů

Suroviny

4 křepelky
máslo nebo Hera
koření Divočina
žampiony
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky omyjeme a posypeme kořením Divočina. Na dno pekáče poklademe plátky másla nebo Hery a na ně vyskládáme křepelky. Na každou můžeme položit ještě další kousek másla nebo Hery.

  2. Troubu vyhřejeme na 150 stupňů. Pekáč přikryjeme víkem a vložíme do trouby.

  3. Pečeme cca 35 minut, po 15 minutách křepelky zkontrolujeme a můžeme v pekáči obrátit, aby se propekly rovnoměrně.

  4. Po cca 35 minutách do pekáče přidáme žampiony pokrájené na půlky, troubu zvýšíme na 230 stupňů a dáme na 10-15 minut dopéci. Pokud se máslo vypeklo, podlijeme.

  5. Křepelky vytáhneme z trouby a podáváme s vhodnou přílohou, my jsme měli pohankové těstoviny a kysané zelí.

Poznámka

Během pečení je třeba křepelky pohlídat, taky záleží na každé troubě, jak peče. Posledních 10-15 minut je hlavně kvůli žampionům.

Je to neskutečná obíračka, ale chuťově vynikající.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křepelky ala divočina

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    Jana Remkova: Ony to jsou taková minikuřátka:-) Když se dá koření, není potřeba ani sůl, protože koření samo o sobě dodá chuti dost. Žampiony k tomu byly super. Možná by byla lepší příloha šťouchané brambory, ty jsem původně chtěla udělat, ale až pozdě jsem zjistila, že jich mám málo, tak byly těstoviny.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já už je dělala. Jsou vlastně hodně podobné kuřeti. Docela dobrý nápad s těma houbama a divokým kořením :-p:yes:

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    Simona Skolakova: Tak to se už těším na zážitek:-) Ony vypadají a i jsou maličké, ale mně třeba stačila jedna na večeři úplně v pohodě.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Johanka128: tak to by mi nevadilo,já jsem vždy ráda obírala,třeba se mi někdy poštěstí a koupím:-p:yes:

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    Simona Skolakova: Je to takový křehký masíčko...jen je tam hodně obírání:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Křepelku jsem nikdy nejedla,ale ochutnala bych:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

Tématické fráze: příprava křepelky křepelka recept příprava křepelek recept na křepelku křepelky recept recept na přípravu křepelky krepelky recepty divočina recepty recept krepelka recepty na přípravu křepelek recept divocina recept na přípravu křepelek křepelka s tymiánem recept recepty na křepelku minikuřátka recepty cz recept krepelky krepelka recepty recept na minikuřátka příprava na křepelky recepty z křepelek