Broskvové cannelloni
Vyzkoušejte lahodný vrstvený dezert z těstovin cannelloni, pudinku, broskví a mandlí. Sladká a jemná chuť pudinku se snoubí s ovocem a křupavými lupínky. Ideální jako teplý nebo studený dezert, který okouzlí celou rodinu. Ovoce můžete dle sezóny obměňovat.
Suroviny pro 1 dávka
2 zapékací misky 15 x 20 cm
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 500 kJ / 1 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,29 g |
| Tuky | 64,38 g |
| Vláknina | 17,65 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 337 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 186,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme pudink podle návodu a do téměř vychladlého zamícháme 1 vejce.
Krok 2: Mandle opražíme na suché pánvi.
Krok 3: V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citrónovou šťávou, vanilkovou dření nebo vanilkovým cukrem a skořicí. Přidáme na kousky nakrájené broskve a 2/3 mandlových lupínků.
Krok 4: Solamyl rozmícháme v troše vody nebo studené šťávy z broskví, aby nezůstaly hrudky, a přimícháme do směsi. Ještě asi 1 minutu povaříme na mírném ohni.
Krok 5: Pokud máme cannelloni, naplníme je směsí a naskládáme těsně vedle sebe do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky.
Krok 6: Vrstvíme pudink, potom další vrstvu naplněných trubiček, nakonec pudink a posypeme zbylými lupínky.
Krok 7: Pokud použijeme lasagne, povaříme je 2-3 minutky v lehce osolené vodě. Rozložíme je na dno misky, vrstvíme broskvovou směs, lasagne, pudink, lasagne, broskvovou směs, opět lasagne, nakonec pudink a posypeme lupínky.
Krok 8: Zapečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut.
Krok 9: Podáváme horké nebo i studené.
Zveřejněno 23. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové cannelloni
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0QN
Moje poznámka
Broskvové cannelloni
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0QN
Nejnovější recepty
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Lehký salát z červené řepy s mozzarellou a vlašskými ořechy
Přidáno před 8 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem z PH
Přidáno před 9 hodinami
Utopenci
Přidáno před 9 hodinami
Avokádo s červenou řepou a fíkovým balsamico krémem
Přidáno před 11 hodinami
Špagety s kuřecím masem, špenátem sypané parmazánem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gothajský salám na způsob utopenců
RH-12 před 2 minutami
Jogurtová buchta
kiramon před 1 hodinou
Koláč s pudingem a zakysanou smetanou
Ivvettaa před 3 hodinami
Bramborové palačinky s brynzou
Jan Nemec před 3 hodinami
Třepací dort
nilsine před 3 hodinami
Francouzský cibulový koláč
Barča před 4 hodinami
Losos s černou čočkou
Denade před 5 hodinami
Sýrové smaženky – socialistické
Faylinn před 5 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
jindrbalova před 7 hodinami
Květák s hráškem na paprice
Martin87 před 8 hodinami
Tématické fráze:
caneloni recept,
testoviny nasladko,
cannelloni,
recepty cannelloni sladke,
těstoviny cannelloni,
lasagne nasladko,
cannelloni testoviny,
zavareni broskvi,
cannelloni sladké,
sladké cannelloni,
caneloni s broskvemi,
lasagne s pudinkem,
zavaření broskví recept,
carnelloni,
jak se zavařují broskve top recepty,
zavareni loupanych broskvi,
cannelloni nasladko,
lasane s pudingem,
recepty z čerstvých broskví,
broskvove calnelony
Suroviny:
cannelloni,
lupínky mandlové,
máslo,
strouhanka,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krystal,
vejce,
sůl,
voda,
sirup javorový,
šťáva citronová,
lusk vanilkový,
skořice mletá,
broskve,
solamyl
Komentáře (15)
Zkusím některý pátek (ač bezvěrec, páteční postní den se snažím dodržovat). Těstoviny nasladko dělám jen nudle s tvarohem.