Dřevorubecký toast

Montanka Kuchařka: Montanka

Doba přípravy: 15+15 min. 3-4 porce Studená kuchyně 8 názorů

Suroviny

cca 12 plátků bílého toastového chleba
cca 15-20 dkg gothaj nebo junior (měkkého salámu)
cca 15-20 dkg eidamu
1 vejce
majoránka
pepř
sůl nebo vegeta
1-3 stroužky česneku (dle chuti)
cca 5 vrchovatých lžiček hořčice
cca 5 vrchovatých lžiček kečupu
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Salám a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo. Ve vajíčko rozmícháme rozetřený česnek, majoránku, pepř a sůl/vegeta dle chuti (pozor, některý sýr bývá sám o sobě slaný, tak se solí opatrně).

  2. Vajíčko zamícháme do směsi sýru a salámu. Hořčici smícháme s kečupem. Jednotlivé plátky toastu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Toast potřeme směsí hořčice a kečupu. Na to rozložíme sýrovo-salámovou směs. Toasty dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova cca 180-200° na 10-20 minut - záleží na druhu toastů a trouby/osvědčil se mi horký vzduch).

  4. Zlatavé toasty vyndáme, můžeme rozkrojit na trojúhelníčky a podáváme se zeleninovým salátem jako lehčí večeři, či jen tak jako předkrm nebo svačinku.

Poznámka

Recept jsem kdysi někde našla v novinách a pak někam založila. Nyní jsem výstřižek opět našla a znovu udělala a nafotila ;).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dřevorubecký toast

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: toasty dřevorubecký steak recept dřevorubecký steak dřevorubecký chléb toast dřevorubecký chléb recept dřevorubecké tousty toast recepty dřevorubecký toust drevorubecky rizek toast recept dřevorubecký guláš dřevorubecký chleba recepty na toasty jednoduchý recept na toast toasty z trouby recept na dřevorubecký chléb recept na toast dřevorubecký řízek recept jak udělat toast

Zapomněl/a jsem heslo