Dřevorubecký toast

Studená kuchyně Doba přípravy: 15+15 min. 8 názorů

Studená kuchyně Doba přípravy: 15+15 min. 8 názorů

Suroviny 3-4 porce

cca 12 plátků bílého toastového chleba
cca 15-20 dkg gothaj nebo junior (měkkého salámu)
cca 15-20 dkg eidamu
1 vejce
majoránka
pepř
sůl nebo vegeta
1-3 stroužky česneku (dle chuti)
cca 5 vrchovatých lžiček hořčice
cca 5 vrchovatých lžiček kečupu

Postup přípravy receptu

  1. Salám a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo. Ve vajíčko rozmícháme rozetřený česnek, majoránku, pepř a sůl/vegeta dle chuti (pozor, některý sýr bývá sám o sobě slaný, tak se solí opatrně).

  2. Vajíčko zamícháme do směsi sýru a salámu. Hořčici smícháme s kečupem. Jednotlivé plátky toastu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Toast potřeme směsí hořčice a kečupu. Na to rozložíme sýrovo-salámovou směs. Toasty dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova cca 180-200° na 10-20 minut - záleží na druhu toastů a trouby/osvědčil se mi horký vzduch).

  4. Zlatavé toasty vyndáme, můžeme rozkrojit na trojúhelníčky a podáváme se zeleninovým salátem jako lehčí večeři, či jen tak jako předkrm nebo svačinku.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem kdysi někde našla v novinách a pak někam založila. Nyní jsem výstřižek opět našla a znovu udělala a nafotila ;).

Komentáře k receptu Dřevorubecký toast

Tématické fráze: toasty dřevorubecký steak dřevorubecký steak recept dřevorubecký chléb toast dřevorubecké tousty dřevorubecký chléb recept dřevorubecký toust toast recepty toast recept drevorubecky rizek dřevorubecký guláš dřevorubecký chleba recepty na toasty toasty recepty toasty z trouby dřevorubecký tousty tousty recepty jednoduchý recept na toast recept na dřevorubecký chléb