Dřevorubecký toast

Montanka Kuchařka:

Doba přípravy: 15+15 min. PT0H30M PT0H15M PT0H15M 3-4 porce Studená kuchyně 7 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

cca 12 plátků bílého toastového chleba
cca 15-20 dkg gothaj nebo junior (měkkého salámu)
cca 15-20 dkg eidamu
1 vejce
majoránka
pepř
sůl nebo vegeta
1-3 stroužky česneku (dle chuti)
cca 5 vrchovatých lžiček hořčice
cca 5 vrchovatých lžiček kečupu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Salám a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo. Ve vajíčko rozmícháme rozetřený česnek, majoránku, pepř a sůl/vegeta dle chuti (pozor, některý sýr bývá sám o sobě slaný, tak se solí opatrně).

  2. Vajíčko zamícháme do směsi sýru a salámu. Hořčici smícháme s kečupem. Jednotlivé plátky toastu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Toast potřeme směsí hořčice a kečupu. Na to rozložíme sýrovo-salámovou směs. Toasty dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova cca 180-200° na 10-20 minut - záleží na druhu toastů a trouby/osvědčil se mi horký vzduch).

  4. Zlatavé toasty vyndáme, můžeme rozkrojit na trojúhelníčky a podáváme se zeleninovým salátem jako lehčí večeři, či jen tak jako předkrm nebo svačinku.

Poznámka

Recept jsem kdysi někde našla v novinách a pak někam založila. Nyní jsem výstřižek opět našla a znovu udělala a nafotila ;).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dřevorubecký toast

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo