Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 9. 2018 16:55
Opravdu "skvělý" recept. Po první dávce z 2 kg švestek drhnu už 2 hodiny naprosto zaneřáděnou troubu. NIKDY více!!!!
5. 9. 2018 14:49
Moje první povidla a jsou naprosto úžasný. Švestky jsem nakrájela, takže jsem pak nemusela ani mixovat a neměla jsem rum, ale byla slivovice. Paráda. Běžím pro cukr a jdu dělat další várku.
2. 9. 2018 06:33
mimosa: Pavli, těší mě, že jsi spokojená, moc hezká fotka, děkuji za ni
1. 9. 2018 15:57
Yanullko,moc dobré a rychlé,přidávám foto
27. 8. 2018 18:26
MAKU11: Já je taky dělám jenom ve smaltovaných hlubokých pekáčích po tchýni , ona v nich pekla husy , takže jsou dva ,jedním husu vždycky přikryla a do sebe zapadnou .
25. 8. 2018 10:59
Včera jsem udělala ze 4 dávek povidla, jsou výborná, jednoduchá příprava. Dnes budu ještě podle tohoto receptu dělat hrušková povidla. Těším se na buchty a koláče. Díky za výborný recept.
23. 8. 2018 03:35
srettka: Sretti a proč jsi, pekáč na kachnu ještě tehdy nemaje, nevyložila nádobu pečícím papírem? Viz. bod č. 6. Drhnutí by ses vyhnula i tak, ale jsem ráda, že jsi spokojená
22. 8. 2018 08:44
Tak já hlásím, že u nás už se dělaly po třetí a vždycky hluboká spokojenost a protože po dvakráte jsem musela pekáče drbat takovým způsobem, že se divím, že v něm nejsou dírky, tak letos jsem to vychytala. Manžel na začátku roku koupil nepřilnavý oválný hrnec do trouby na kachnu..no proč jek nepokřtít povidly a křest vyšel na 1* Šlo to náramně a mylo se to skoro samo Takže co říci na závěr? Úžasná povidla, která se skoro dělají sama, jsou naprosto vynikající a nepřidělávají žádnou práci
21. 8. 2018 14:06
MAKU11: ještě se mi to nepřipálilo a ani nepřeteklo, měla jsem i takové smaltované pekáčky vysoké, ze stejného zdroje, ty byly taky bezva, ale do horkovzdušné trouby se mi nevejdou, ta mísa naštěstí ano
21. 8. 2018 14:01
Lenunka: ahaaa to bych možná taky mohla u babi najít.. k těm smaltovanym se to totiž nepripaluje že?
21. 8. 2018 13:48
MAKU11: Zdravím, já na to mám takovou velkou zadělávací smaltovanou mísu s uchy, ve které to nakládám a pak rovnou i peču, něco jako tahle:
https://www.elektromarket.cz/katalog/produkt/misa-...
já ji teda mám po babičce už dlouho
https://www.elektromarket.cz/katalog/produkt/misa-...
já ji teda mám po babičce už dlouho
21. 8. 2018 13:29
Lenunka: ahoj, taky bych raději udělala rovnou větší dávku. Prosim te máš ty 4kg švestek v tom jednom vyšším plechu? Nepretece To? Nebo 2x plech pod sebou ? Díky
13. 8. 2018 18:00
Mňam mňam, vynikající povidla, už nebudu zkoušet žádné jiné recepty. Pekla jsem je o 10 minut déle a jsou úžasně hustá.
12. 8. 2018 20:37
Úžasný recept,moc děkuji,zase znovu udělám. Jednoduchý a výborný. Recept přikládám k těm něj!
Super. Radka
Super. Radka
6. 8. 2018 23:58
Dnes jsem povidla vařila poprvé v životě. Hledala jsem jednoduchý recept. Tenhle je skvělý a já za něj děkuji a doporučuji! Není náročný a je mňam Jen dám příště méně cukru...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 7 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 17 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 5 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 6 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 8 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 9 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 10 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 11 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů