Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražené lesní houby

Pokud se vám poštěstilo a máte velkou zásobu hub, jednou z nejoblíbenějších metod zpracování je jejich zamražení. Houby nám vydrží v mrazničce i rok a po rozmražení jsou jako čerstvé, zachovají si svou vůni i chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 34 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 4 min

34 min (30 min příprava + 4 min tepelná úprava)

15. 8. 2010 17:00

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Svetlana Svetlana

15. 8. 2010 19:56

...taky převařuju v osolené vodě...kdybych měla mrazit jen pokrájené, tak potřebuju mražák pouze na houby:-)...a ještě jedna vychytávka, nevím od koho...nedávám do plastových krabiček, ale narvu do tlačenkového střeva - tenčího průměr asi 6 cm...když je hub víc, nacpu do střeva, zmrazím a vždy odkrojím jen tolik, kolik potřebuju k vaření....vyzkoušejte...nezabere to tolik místa...:-)

maris maris

15. 8. 2010 19:13

Já je dávám zmrazit taky už pokrájené, ale lehce podušené - posolit a podusit ve vlastní šťávě, kterou pustí, případně když jsou hodně suché, přidám lžičku másla. Taky mi připadá, že si víc zachovají vůni. Každý má ale ten svůj způsob, který je pro něho nejlepší;-):-) Pod maso nebo do polévky je potom dávám zmrazené a nechám chvíli povařit.

yanull yanull

15. 8. 2010 19:04

Takto jsem, to dělala několik let a pak mi dovezla kamarádka ze Slovenska krásně houby jen pokrájené a zmrazené a já jsem z nich byla tak nadšená, že jsem okamžitě tento způsob převzala. Tak dělám to samé jako Jana Remková a jsem s tím navýsost spokojená. Jsou jako čerstvé a zůstává v nich veškerá vůně. ;-):-p

petulen petulen

15. 8. 2010 19:01

Zrovna včera jsem je takto dělala:-K,dělám už několit let.:yes:

ataata

15. 8. 2010 18:36

Dávám přednost konzervaci (uvařit a šup do nálevu a sterilovat). Pro vaření je to okamžitě k dispozici. Odzkoušeno na omáčku, do rizota, do zapečených nudlí, jako příloha a pod..
Nevýhoda mražení je v tom, že se nikdy nepodaří odstranit všechnu vodu, která vniká do vnitřní struktury a při mražení ji trhá. Při průmyslovém mražení se používá "šokového" mražení na mínus 40°C, kdy voda nestačí krystalizovat.

Betyna

15. 8. 2010 18:12

Taky to dělám takhle jak je uvedeno v receptu

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 8. 2010 18:10

Já se přiznám, že nepřevařuji:-8. Očistím, nakrájím a šoupnu do sáčku zamrazit. pak, až je potřebuji je proplachuji horkou vodou;-) Děláme to tady tak všichni, koho znám. Pak jsem ještě viděla takový recept, co tady píšeš, tak převařit, nacpat do sklenic a zavařit. Myslím hodinu. Dokonce si nejsem jistá, jestli tady ten recept nemám?:-O Ve skleničce to vypadá, že je jich málo, ale je jich veliká kupa!!;-)

Suvicka Suvicka

15. 8. 2010 17:29

Ukladam na vyzkouseni, 3. bod pro tebe. :yes::-K

isindy isindy

15. 8. 2010 17:27

asi ano, ale přeci jen - sliz slimáků, moč a sliny lesní zvěře (a možná i nějakého houbaře:-8:-8:-8:-D ), já to raději vylívám...při našem množství sebraných hub opravdu nouzí netrpíme, většinou naopak ještě rozdávám.....a pokud brečím, že nemám houby, tak jen proto, že jsem si nepřivezla další várku sušených či naložených z chalupy;-):-8:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 8. 2010 17:23

:-8dík:-!
Jak píše Janek53,zůstává tam opravdu dost bince,ale teď jsem vodu přecedila přes opravdu jemné sítko a zdá se,že by to šlo použít:-)
:-))

isindy isindy

15. 8. 2010 17:18

aničko, já jsem ráda za každou fotku:yes:, co blbneš?;-)
já tu vodu vylívám, přeci jen v ní jsou ještě kousky jehličí a pod., ty houby člověk nikdy úplně neočistí - pokud je nebere kartáčkem pod vodou :-D

janek53 janek53

15. 8. 2010 17:16

Dělám je takto už několik let:-) Tento způsob úpravy má také jednu velkou výhodu - při cezení vyplavíme z hub písek, který se tam i přes pečlivost při sbírání dostane:yes::yes:+ bod.

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 8. 2010 17:13

Zrovna jsem hříbky dochystala;-)dovolím si přidat foto:-))není problém smazat:-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 8. 2010 17:06

Isahu:-K:yes::yes:velice dobrý nápad,také praktikuji;-)a některá Topačinka tady už psala,že použitou vodu zamražuje také.Určitě budé dobrá do hřibové polévky vařené z žampionů,bude hezky vonět po hříbkách:-)Bodík za nápad Ti letí+1:yes::-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: mražení hub zamražování hub jak zamrazit houby houby do mražáku jak mrazit houby recepty z mražených hub zamrazování čerstvých hub jak zmrazit houby mražení syrových hub zmrazování hub zmražení hub zmražené houby konzervace hub mražením zmrazováni syrových hub konzervace hub zmražením zpracování hub do mrazáku mražení čerstvých hub konzervování hub mrazene žampiony mrazení žampionů

Suroviny: houby lesní, voda

TopRecepty.cz

Mražené lesní houby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R2B