Mražené lesní houby
Pokud se vám poštěstilo a máte velkou zásobu hub, jednou z nejoblíbenějších metod zpracování je jejich zamražení. Houby nám vydrží v mrazničce i rok a po rozmražení jsou jako čerstvé, zachovají si svou vůni i chuť.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2010 19:56
15. 8. 2010 19:13
15. 8. 2010 19:04
15. 8. 2010 19:01
15. 8. 2010 18:36
Nevýhoda mražení je v tom, že se nikdy nepodaří odstranit všechnu vodu, která vniká do vnitřní struktury a při mražení ji trhá. Při průmyslovém mražení se používá "šokového" mražení na mínus 40°C, kdy voda nestačí krystalizovat.
15. 8. 2010 18:12
15. 8. 2010 18:10
15. 8. 2010 17:29
15. 8. 2010 17:27
15. 8. 2010 17:23
Jak píše Janek53,zůstává tam opravdu dost bince,ale teď jsem vodu přecedila přes opravdu jemné sítko a zdá se,že by to šlo použít
15. 8. 2010 17:18
já tu vodu vylívám, přeci jen v ní jsou ještě kousky jehličí a pod., ty houby člověk nikdy úplně neočistí - pokud je nebere kartáčkem pod vodou
15. 8. 2010 17:16
15. 8. 2010 17:13
15. 8. 2010 17:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 8 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 13 minutami
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 1 hodinou
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 3 hodinami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 4 hodinami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 4 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených receptů z čerstvých hub. Houby sbíráme od konce jara až do prvních mrazíků, ale houbová jídla vaříme celý rok
Jak rozmrazit maso, když máte málo času? Máme pro vás několik rad, se kterými to jistě zvládnete
Jak bezpečně zmrazit houby, aby neztratily na své plné chuti?
Další recepty
Tématické fráze: mražení hub zamražování hub jak zamrazit houby houby do mražáku jak mrazit houby recepty z mražených hub zamrazování čerstvých hub jak zmrazit houby mražení syrových hub zmrazování hub zmražení hub zmražené houby konzervace hub mražením zmrazováni syrových hub konzervace hub zmražením zpracování hub do mrazáku mražení čerstvých hub konzervování hub mrazene žampiony mrazení žampionů
Suroviny: houby lesní, voda
Mražené lesní houby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5R2B
29 názorů