Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřová šunka

Pokud chcete mít opravdu poctivou šunku s vysokým obsahem masa, tak musíte sáhnout hluboko do kapsy a nebo si ji připravit doma. Doporučujeme druhou variantu, a proto vám ukážeme, jak na to. Uvařte si s naším receptem lahodnou vepřovou šunku.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min bez doby odležení

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava, bez doby odležení)

19. 8. 2010 19:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 720 kJ / 1 128 kcal
Bílkoviny210,00 g
Tuky32,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 521 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Šunku lze vařit i v pomalém hrnci. Do syrové směsi lze přidat koření dle chuti, i pepř celý...Záleží na chuti každého z vás. Maso dávám do domácí pekárny jen na míchání, během kterého přidávám sůl a vodu. Když je nádoba na šunku plná, tak je dobré s ní trošku zabouchat o zem, aby maso sedlo a šunka se netrhala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MrazovaJa MrazovaJa

17. 1. 2012 18:56

To jsem moc ráda, že Vám takhle chutná! Moc Vám děkuji za pěkné komentáře :-)

Zdenča

10. 1. 2012 09:35

Děkuji OD TROUBY za super obrázkový recept ;-)... včera jsem šunku dělala a dneska zakorjila...je naprosto luxusnííííí :yes::yes::yes::yes::yes:
Jen nemám troubu s elektrickým ohřevem, jen horkovzduch... tak jsem dala ohřát vodu v hrnci 90°C asi poo patnáci minutách jsem vložila šunkovar, stáhla na 75°C a nechala 2a 3/4 hodiny jen na těch 75°C a je fakticky mooooc dobrá.
Ještě jedou děkuju moc

svesa

18. 12. 2011 15:21

Me zkušenosti.
Vezmu i mlete maso a doplnim kostky, třeka kačenu, vyborne.www.sum.cz

senky senky

4. 12. 2011 09:08

Mamka ji taky kdysi dáááávno dělávala z kombinací různých mas, tak jsem se nechala nalákat a dobře jsem udělala;-) Nemám šunkovar,takže podle Ivetky Bílkové jsem dusila v tlačenkovém střevě v zakrytém pekáči s vodou v troubě. Použila jsem vepřovou plec, příště jen maso nakrájím na větší kostičky a malilinko přisolím. Jinak je šunčička výborná, právě ji rodina snídá. ;-)Zasloužený bod a foto posílám:-K:-K:yes::yes:

hafikov hafikov

30. 11. 2011 22:46

Tak jsme pro veliký úspěch opět dělali šunčičku dle tohoto skvělého receptu.Dělala jsem z vepřového plecka.Přikládám foto.:-K

oxal

26. 11. 2011 20:26

od trouby: Zdravím, ať dělám šunku dle Vašeho receptu sebepozorněji, neustále se nepodobá té Vaší. Vaše šunka je, jak je na obrázcích vidět, krásně zformovaná a dle mého názoru se Vám ve formě neuvolní žádná šťáva. Bohužel moje šunka se uvnitř formy vždy "vznáší" v uvolněné šťávě a její povrch je nevzhledný a hrbolatý. Jedinou změnu v receptu kterou jsem udělal, je ta, že nepoužívám Pragandu, ale solicí směs s dusičnanem draselným (dle internetu 1000 g sůl, 60 g KNO3, 60 g cukr). Maso hnětu cca 1/2 hodiny, aby byl dostatek "blátíčka". Šunka je sice velmi chutná, ale evidentně se té Vaší vnějším vzhledem nepodobá. Poraďte prosím, kde by mohla být chyba. Děkuji.

hafikov hafikov

15. 11. 2011 23:24

V sobotu jsem vyzkoušela.A jelikož mám elektr.zavař.hrnec-tak jsem šunku vařila v něm.Výsledek byl vynikající.Jen jsem pro úsporu energie dokoupila další 2 šunkovary.:-D:-D:-D.Přeci nebudu troškařit:-D:-D:-D

BILKOVAI BILKOVAI

15. 11. 2011 21:31

Dnes jsem dělala kuřecí / z kuřecích prsních řízků/ a je vynikající. Silně mi připomíná "Fitness" šunku, ale tahle je ještě lepší:-p:-*:yes: Doporučuji vyzkoušet. Stačí mít tlačenkové střeva. Nemusí být šunkovar;-)

alena

1. 11. 2011 15:34

Mě by strašně zajímalo, kdo tam přidal ten údajně podobný recept:no: To musel být opravdu inteligent.

BILKOVAI BILKOVAI

31. 10. 2011 22:49

Nemám šunkovar, tak jsem vařila v sáčku na tlačenku. Pořádně utáhla a dala volně do vody bez žádného zatížení a vařila ve vodě na 80 st. hodinu. Na 1 kg vepřové kýty jsem dala 25 g soli. Půl obyčejné a půl pragandy, 1 dcl vody a lžičku medu.Dala do pekárny na program "nudlové těsto" a nechala 48 v ledničce odpočinout. Je výborná,šťavnatá, jen možná bych dala o malininko méně soli;-) Bodí udělen a fotka přidána:-K:yes:...+
P.S. Doporučuji použit opravdu kvalitní čerstvé maso;-)

Venca

8. 9. 2011 20:48

Já ji dělám podle léta osvědčeného receptu.1kg masa(na kousky),50g soli,1dcl vody,1dcl mléka,1/2 muškátového oříšku(nastrouhat).Vodu+mleko zapracujeme do masa se solí i oříškem, naplním do mikrotenového sáčku dám do šunkovaru a nechám 2 dny odležet v ledničce.Pak sestavím šunkuvar(viko-pružina-zajišťovací víko,dám do kastrola s vodů do3/4 šunkovaru a vařím 2 1/2 hodiny na asi 80stupňů(oddělují se malé bublinky ode dna hrnce)po vychladnutí dokonalé aspoň návštěvy a děti to tvrdí!

czmirek

31. 7. 2011 14:31

Po dvou hodinách vaření jsem šunku vyndal, prudce zchladil a po vyndání zjistil, že je ještě syrová. Tekla z ní ještě růžová šťáva a byla cítit krví. Asi to bude tím, že jsem dal formu do 70´C horké vody a ne do studené a pomalu neohříval, jak se tady píše v návodu. Zkusím to znovu a uvidím. Poprvé jsem teplotu držel okolo těch 75 - 80´C a to se mi směs uvařila. Do 75´C se to už udusilo v šunku, ale jak píšu, po dvou hodinách to bylo uvnitře ještě syrové. Nedám se.. :-D

ŠTEFAN

18. 7. 2011 20:56

TEN RECEPT VYZKOUŠÍM. DOBROU ZKUŠENOST MÁM S TEFLONOVOU FORMOU www.barba-shop.cz/store/goods-B110017-lisovaci-forma-na-sunku-ze-slitiny-hlinikusp1n.html. MÁM JI PŮL ROKU , NE V NATUR PROVEDENÍ ALE TEFLON. DÁ SE V NÍ DĚLAT ŠUNKA, PÉCT ROLÁDA, SEKANÁ NEBO CHLEBA, BÁBOVKA. JE TO VYMAKANÁ FORMA A KVALITNÍ PROVEDENÍ. DOPORUČUJI. :yes::yes::yes:

Láďa

14. 7. 2011 08:23

Tak jsme šunku včera dojedli, a je fakt, že se mi zdá, že už trochu ztrácela chuť. Také malinko šedla (nic výrazného), ale jen na povrchu, jak jsem ukrojil plátek, tak byla zase růžovější. Třeba by bylo opravdu třeba dát tam trošku rychlosoli. Třeba jen čtvrtinu lžičky a zbytek opět obyčejnou (kuchyňskou ;-) ) sůl.

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 7. 2011 14:39

Jana:kdyby jsi pozorně četla,tak by jsi vyčetla,že Láďa použil obyčejnou sůl,přepokládám,že obyč.sůl = kuchyň.sůl;-)

a s rychlosolí bych nestrašila rakovinou,nic se nemá přehánět,ani pojídání více uzenin než je zdrávo.;-)takže všeho s mírou;-)

1 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šunka recept šunkovar recepty forma na šunku recept na šunku jak se dělá domácí šunka šunka šunka ze šunkovaru recept šunka ze šunkovaru šunkovar recepty do šunkovaru šunka z šunkovaru petr havlíček domácí šunka recept vepřová šunka šunkovač recept na šunku v šunkovaru vepřová šunka recept lis na šunku recept šunka dušena šunka recept recepty na šunku

Suroviny: maso vepřové, rychlosůl, voda

TopRecepty.cz

Domácí vepřová šunka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BPDJ