Základ na "husté" polévky - krok za krokem
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 3 602 kJ / 861 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,01 g |
Tuky | 27,27 g |
Vláknina | 32,91 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 328 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 120,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česnek můžete do polévky jak namačkat, tak i nechat pouze stroužky, záleží na tom, jak pikantní to chcete mít a jak to kdo má rád. Po uvaření se dá vytáhnout z hrnce ven. Všechnu zeleninu kořenovou krájejte na jemno či strouhejte na hrubém struhadle, rychleji se uvaří a pustí více aroma. Je to základ, s kterým jsem začínala, tak se omlouvám všem zkušenějším kuchařkám a doufám, že jsem na nic nezapoměla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2010 08:39
24. 8. 2010 18:25
24. 8. 2010 18:19
24. 8. 2010 15:33
24. 8. 2010 15:31
24. 8. 2010 15:07
Když jsem začínala vařit, odehrávalo se to asi takto (bydleli jsme u rodičů bývalého manžela) - tchýně mi ráno řekla, aˇuvařím např. bramboračku a odjela do práce. V kuchařce stálo: "Umícháme tmavou jíšku..." Nebo jen "Polévku zahustíme jíškou" a já byla v háji... Pamatuji si, že tu první jsem raději zahustila ovesnými vločkami... A vlastně jsem si na všechno přišla sama. Jó, kdyby býval byl internet...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 17 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 18 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 6 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 10 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 10 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 11 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 11 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 11 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 12 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: recept na huste polivky husté polévky husté polévky recepty vaříme krok za krokem husté zeleninové polévky kdy se dává jíška do polévky huste polivky polévkový základ hustá česneková polévka chvilka pro tebe vaříme krok za krokem hustá zeleninová polévka zaklad polevek zaklad na polivku zaklady polevek hustý polévky polivky huste polevky husté zeleninovy zaklad do polivky recepty husté polévky hustá zeleninová polévka se šmakounem
Suroviny: máslo, mrkev, celer, cibule, brambory, mouka hladká, voda, sůl, podravka, harmonie chuti, masox, fazole, brambory, česnek, majoránka, pepř, ocet, zelenina, brambory, česnek, majoránka, pepř
Základ na "husté" polévky - krok za krokem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9RV
6 názorů