Zakázaná buchta
Máte zásobu vlašáků a hledáte recept na lahodný moučník? Určitě vyzkoušejte tyto ořechové řezy s krémem ze Salka. Jsou vláčné, voňavé a rozplynou se v ústech. Nejlépe chutnají po uležení, kdy se chutě těsta i krému propojí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 348 kJ / 6 776 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,23 g |
Tuky | 355,56 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 775,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáme ostatní přísady na těsto a ušleháme. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Hotové těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech. Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 25 minut (dle vlastních zkušeností s troubou). Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a musí vyjít suchá.
Krok 3: Na polevu: Salko uvaříme ponořené ve vodě cca 2,5 hodiny, nejlépe den předem, aby vychladlo. Salko vyšleháme s máslem a namažeme na vychladlý korpus.
Krok 4: Posypeme mletými ořechy a nastříkáme cik-cak polevu, necháme v lednici ztuhnout.
Zveřejněno 14. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zakázaná buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2
Moje poznámka
Zakázaná buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 20 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
karamelová buchta,
buchta ze salka,
buchta s karamelem,
buchta se salkem,
karamelová buchta ze salka,
salko buchta,
buchta salko,
zakázané řezy,
buchta se salka,
salková buchta,
buchta s karamelovým salkem,
buchta z karamelového salka,
buchty ze salka,
jednoduchá buchta ze salka,
buchta ze salka bez vaření,
obyčejná buchta,
buchta ze salkem,
karamelové salko buchta,
buchta se salko,
buchta karamelová
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
vejce,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
kakao,
salko,
máslo,
poleva čokoládová,
ořechy mleté
Komentáře (53)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A ano - ve videu je to jiný krém, z nevařeného Salka. Já použila hotové karamelové Salko. Ve videu je vidět, že krém "teče", což z karamelového Salka se nestane.
Je to obyčejná hrnková buchta známá už léta letoucí, jen přidané určité ingredience. Když tam přidáte kokos, bude KOKOSOVÁ, když tam nahoru nasypete jahody, bude JAHODOVÁ a pokud základ polijete rumovou polevou, bude to buchta rumová. Dělám ji často. Ta se nedá pokazit! Proto recept paní KEDLUBNY jen doporučuji.