Postup přípravy
Krok 1: Tmavý korpus překrojený, bílkový celý. Spodní tmavý spojený karamelovým krémem s bílkovým korpusem, na to kávový krém, nahoru tmavý korpus. Celý povrch natřu tence krémem. Na to vyválená potahovací hmota takzvaná-varná. Z této hmoty i růžičky a lístky.
Zveřejněno 9. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort vnučce k narozeninám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZQy
Moje poznámka
Dort vnučce k narozeninám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZQy
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 23 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno 17. 12. 2025 10:14:49
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno 17. 12. 2025 09:21:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Jajav před 36 minutami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 1 hodinou
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 2 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 2 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 2 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 4 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 9 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 14 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 15 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 15 hodinami
Tématické fráze:
sníh z bílků netuhne,
bilkovy dort,
přání vnučce,
dort panenka s postupem,
dort slunicko,
potahovací hmota varna,
dort k 12 narozeninám,
sníh netuhne,
dorty k narozeninam,
bílkový sníh netuhne,
varna potahovací hmota,
bílkovo ořechový dort,
netuhne sníh,
proč netuhne sníh,
krem netuhne,
bílkový korpus,
nejlepší ořechové dorty - fotky holek,
dort k 9. narozeninám pro holky,
proč netuhne karamelový krém,
netuhne krém
Suroviny:
korpus piskotový,
korpus ořechový,
krém karamelový,
krém,
hmota potahovací,
zdobení čokoládové
Komentáře (15)
panenky,doufám,že se tu objeví!A díky všem za pochválení!Ještě jsem nějaké fotky přidala,co jsem našla.
Bílkový korpus-9dkg polohr.mouky,21dkg cukr krupice,9dkg mleté ořechy,7-8bílků,1kávovou lžičku prášku do pečiva.
Bílky s cukrem vyšleháme na sníh do tuha,jemně vmícháme smíchanou mouku s práškem a ořechy.
jen ho prosím přesuň spíše do kategorie Zdobení, toto není recept s rozpisem surovin a postupem, spíše inspirace....