Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 897 kJ / 2 843 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,58 g |
Tuky | 163,85 g |
Vláknina | 36,54 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 1,95 g |
Sůl | 4,53 g |
Sacharidy | 194,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si v jiném pekáči než ve kterém budeme péct zprudka osmahneme maso, nakrájené na menší kostky na sádle, až se opeče ze všech stran, přidáme nakrájené cibule na měsíčky a necháme jí jen tak zesklovatět, vypneme a necháme bokem stát.
Krok 2: V druhém pekáči si rozpustíme sádlo a celé dno poklademe bramborami, nakrájenými na kolečka. Do větší mísy přendáme maso s cibulí, přidáme rýži, papriky nakrájené na kolečka, fazolky, žampiony na plátky, nasekanou petržel, posypeme provensálským kořením, dáme pepř a osolíme.
Krok 3: Všechno pěkně promícháme a na připravené brambory v pekáči navrstvíme tuto směs. Navrch rozprostřeme rajčata na plátky a můžeme pokecat rajčatovým protlakem (já ho dala, měla jsem málo rajčat a byl tam dobrý), podlijeme 200 ml vody, přikryjeme.
Krok 4: Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 1 hodinu. Mezi pečením ještě zalijeme vodou, ne moc, jen aby jídlo bylo hezky vlhké.
Zveřejněno 21. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso na způsob džuveče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqWx
Moje poznámka
Vepřové maso na způsob džuveče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqWx
Nejnovější recepty
Podzimní boršč
Přidáno před 2 hodinami
Zapečená ovesná kaše s jablkem a pistáciemi
Přidáno před 6 hodinami
Býčí žláza s rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Uzené maso s fazolkami a brynzovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Balkánský lilek
Přidáno před 20 hodinami
Plněné cuketové květy se špagetami à la carbonara
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Luci89 před 1 hodinou
Banánová omeleta
koblihhonza před 1 hodinou
Drožďová polévka s pohankou
palenikovajana.tc před 2 hodinami
Kuřecí polévka s banány
Kajkajak před 3 hodinami
Nadýchaný perník
EllynkaJ2 před 3 hodinami
Italský bramborový salát teplý nebo studený
TondaJ před 4 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Majkaa před 5 hodinami
Kakaovo-kávové müsli bez lepku a mléka
TerezaVe před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
bettyter před 16 hodinami
Comtessa de noir - luxusní bábovka
Pavlusa1 před 18 hodinami
Tématické fráze:
džuveč z vepřového masa,
džuveč,
dzuvec z veproveho,
džuveč s kuřecím masem,
madarský džuveč,
džuveč recept,
džuveč z kuřecího masa,
balkánský džuveč,
džuveč bulharsko,
recept dzuvec,
kureci dzuvec,
vepřové maso recepty,
džuveč s vepřovým masem,
džuveč recepty,
co je dzuvec,
recept na džuveč,
vepřové na balkánský způsob,
džuveč stupnů,
džuveč s vepřového masa,
džuveč z veproveho masa recept
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
slanina,
rajče,
paprika čerstvá červená,
fazolky zelené,
žampióny,
brambory,
rýže,
protlak rajčatový,
sádlo,
koření provensálské,
petržel,
pažitka,
pepř,
sůl
Komentáře (5)
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...