Domácí sulc (huspenina) připravený při domácí zabijačce
Na přípravě sulcu není nic složitého, jen je třeba počítat s časem na ztuhnutí v lednici. Hotová huspenina je krásně barevná díky kořenové zelenině, chuťově výborná a navíc plná kolagenu – takže prospěšná pro klouby a chrupavky.
Suroviny pro 4 porce
Do formy na srnčí hřbet.
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 103 kJ / 503 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,13 g |
Tuky | 15,17 g |
Vláknina | 8,55 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 304 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 16,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové nožičky a maso omyjeme, popřípadě opálíme zbytky štětin ohněm.
Krok 2: Maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme koření.
Krok 3: Vaříme na mírném ohni do změknutí masa, během vaření odebíráme z povrchu tuk a pěnu.
Krok 4: Před koncem vaření přidáme očištěnou, na větší kusy pokrájenou zeleninu, na půlky překrojenou, oloupanou cibuli a ocet, dovaříme doměkka.
Krok 5: Uvařené maso a zeleninu vytáhneme z vývaru a necháme chvíli vychladnout.
Krok 6: Vývar přecedíme, necháme chvíli ustát a z povrchu sebereme naběračkou všechen tuk.
Krok 7: Maso nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu na kostičky a v míse vše promícháme spolu s vývarem.
Podle chuti opepříme a osolíme. Krok 8: Směs nalijeme do formy na srnčí hřbet a necháme vychladnout a poté ztuhnout v lednici. Sulc vyklopíme z formy tak, že dno ponoříme na chvíli do teplé vody, pak se nám sulc jednoduše vyklopí.
Podle chuti opepříme a osolíme. Krok 8: Směs nalijeme do formy na srnčí hřbet a necháme vychladnout a poté ztuhnout v lednici. Sulc vyklopíme z formy tak, že dno ponoříme na chvíli do teplé vody, pak se nám sulc jednoduše vyklopí.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sulc (huspenina) připravený při domácí zabijačce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6XN
Moje poznámka
Domácí sulc (huspenina) připravený při domácí zabijačce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6XN
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 19 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákový mozeček
radekfiala před 49 minutami
Mřížkový jablkový koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Jablečný koláč s tvarohem
Evculina84 před 1 hodinou
Rychlá domácí pizza
anastaziesilna před 1 hodinou
Pečený bůček
BANIK9 před 1 hodinou
Karbanátky s medvědím česnekem
Jaruskaa před 2 hodinami
Žampiónová polévka
Michal1968 před 3 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jandulka13 před 4 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
TerezaZinkeova před 4 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
sulc,
huspenina recept,
domácí vepřová huspenina,
domácí zabijačka recepty,
výroba domácího sulcu,
zabijačkový sulc,
domácí výroba sulcu,
domaci zabijacka,
domácí zabíjačka video,
jak se dela sulc,
sulc se zeleninou,
jak se vari sulc,
huspenina,
nejlepší sulc,
huspenina video,
recept na huspeninu sulc,
recepty domaci zabijacka,
recept na sulc,
jak se dělá domácí zabijačka video,
zabijačka recepty
Suroviny:
plec vepřová,
zelenina kořenová,
pepř celý,
koření nové koření,
nožička vepřová,
bobkový list,
cibule,
voda,
ocet,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (18)
Huspenina