Jablečný závin - podvodní
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny, připravit ho, pak naplnit a smotat je poměrně rychlé. Odměnou jsou nám čtyři nohavice úžasného závinu.
Suroviny pro 1
1
4 nohavice napříč plechu
Nutriční hodnoty
Energie | 18 766 kJ / 4 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,64 g |
Tuky | 188,67 g |
Vláknina | 76,80 g |
Cholesterol | 731 mg |
Sodík | 955 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 575,75 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2013 12:49
Jé tenhle závin znám, je mooc dobrý, úplně jsem na něj zapoměla, nedělala jsem ho hodně dlouho, hned to napravím.
13. 1. 2013 17:17
Děkuji za prima recept . S těstem se krásně pracovalo , štrúdl je výborný a ještě je lepší druhý den . Kromě bodu jsem si dovolila přidat i foto
28. 5. 2012 07:02
Děvčata děkuji že jste vyzkoušela tento závin a za milé komentíky
27. 5. 2012 21:51
jendnoznačně SUPER
Závin vystydl a neodalala jsem vážně super...Nepopsatelné.Děkuji za receptík....
Závin vystydl a neodalala jsem vážně super...Nepopsatelné.Děkuji za receptík....
30. 10. 2010 23:09
Právě jsem dnes upekla.Chválila jsem tady záviny z jogurtu a zakysané smetany, které jsem rovněž vyzkoušela.Všechny byly výborné,ale zvítězil jednoznačně tento recept.Opravdu, jako z listového těsta.
Krásně se s těstem pracuje a vůbec není složitá příprava. Děkuji za recept a opravdu doporučuji!Posílám samozřejmě bod.
Krásně se s těstem pracuje a vůbec není složitá příprava. Děkuji za recept a opravdu doporučuji!Posílám samozřejmě bod.
13. 10. 2010 18:17
ten vypadá suprově dávám bod
3. 10. 2010 18:17
Devcata, dekuji za odpoved, mam ulozeno a doma vyzkousim.
2. 10. 2010 18:42
Mirko nemusel bys brát ani termosku s kafem, to bych ti taky uvařila, ráda
2. 10. 2010 13:54
Irenka, máš to veľmi pekné, takže hodnotím bodom. Recept si ukladám, mám totiž viacero receptov na závinové cesto, zatiaľ som si nie istá, ktoré vedie...(Klasické ťahané štrúdle som robila iba raz, sa priznám a raz klasické lístkové na krémeše...)
Ja si tiež rada robím všetko sama - cestoviny, nudle, knedle aj tieto "falošné" lístkové cestá.
Ja si tiež rada robím všetko sama - cestoviny, nudle, knedle aj tieto "falošné" lístkové cestá.
2. 10. 2010 12:40
Irrenko tedy ten je. Boďku už sem dala včera, takže teď jen pochvalu za velmi jedlé fotky a určitě si ho udělám - podle tebe. Škoda, že jsi tak daleko - vzala bych kafe do termosky a přijela k vám.
2. 10. 2010 07:43
Suvičko myslím že Mirka už dostatečně zodpověděla tvou otázku.Určitě je rychlejší koupit listové těsto, ale přece jen člověk ví co do toho dává
Mám ještě jiný recept, ale ten je trochu složitější, až ho budu dělat dám recept.
Mám ještě jiný recept, ale ten je trochu složitější, až ho budu dělat dám recept.
1. 10. 2010 23:49
+3
1. 10. 2010 22:47
Irrenko "podvodnicové" těsto znám a je super. Pamatuju si, že z něj dřív několikrát mamka závin dělala a byl . posílám boďku č. 2.
Sůvička těsto je krásně lehké, nadýchané,křehké a jakoby listové a přece je jiné. Nevím, jak to přesně popsat.
Sůvička těsto je krásně lehké, nadýchané,křehké a jakoby listové a přece je jiné. Nevím, jak to přesně popsat.
1. 10. 2010 21:23
Vim, ze je to mozna hloupa otazka, ale proc se testo dava do vody? Co to s nim udela? Pises, ze je jak listove testo, neni teda lepsi si koupit to listove testo a udelat strudl z neho za mnohem kratsi dobu? Je jeste nejaky jiny rozdil v chuti? Dekuji za info.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 8 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 8 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 10 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma letní jablka: Poradíme, jak je nejlépe zpracovat a co z nich upéct
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: jablečný závin jablečný závin recept podvodní těsto tahane testo podvodní štrůdl tahany štrudl zavin pod vodou jablečný závin z ivy recept na jablečný závin recept jablečny zavin závin z ivy jableční závin tahany zavin testo na jablečny zavin jablečný závin ze zakysané smetany vánoční jablečný závin jak se dělá listové těsto těsto vyskoč z vody jak se dělá štrůdl strudl z ivy
Suroviny: mouka hladká, tuk iva, vejce, mléko, sůl, jablko, strouhanka, cukr vanilkový, rozinky, skořice mletá, žloutek
Jablečný závin - podvodní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wrx
29 názorů