Žravé řezy
Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí přidání libovolného ovoce, ať už čerstvého nebo kompotovaného.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 148 kJ / 3 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,85 g |
Tuky | 159,80 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 794 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 465,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny, pak přidáme horkou vodu a šleháme ještě 1 minutu.
Krok 3: Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Krok 4: Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 °C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout.
Krok 5: Do mísy dáme smetanu, zakysané smetany a moučkový cukr.
Krok 6: Ušleháme hladký krém, který vmícháme do želatinového ztužovače, připraveného podle návodu na sáčku.
Krok 7: Do krému přidáme pokrájené ovoce a natřeme ho na vychladlý moučník. Šťávu z kompotu dolijeme, abychom měli 250 ml tekutiny a připravíme dortové želé podle návodu.
Krok 8: Necháme ho prochladnout a nalijeme ho na smetanový krém. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Zveřejněno 6. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žravé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qvR
Moje poznámka
Žravé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qvR
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 23 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
želatinové řezy,
žravá buchta s ananasem,
rezy,
žravá buchta s pudinkem,
prostřeno jahodové řezy,
prudce žravá buchta,
žravá buchta prostřeno,
nugátové lahodné řezy,
žravéřezy,
žravá buchta recept s ananasem,
vynikající řezy,
žravý koláč,
lahodné řezy,
řezy a buchty,
prostřeno jahodové řezy recepty,
recept na zravou buchtu,
zelatinove zakusky,
výborné nugátové řezy,
želatinový dort,
želatinový řez
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
voda,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
ovoce kompotované,
ztužovač želatinový,
cukr moučkový,
želé dortové,
ovoce kompotované,
voda
Komentáře (34)