Sterilované zelí se slaninou
Zelí je často opomíjená surovina, která obsahuje plno vitamínů a látek prospěšných pro zažívací systém. Můžeme je upravit na mnoho způsobů, jedním z nich může být zelí dušené se slaninou. Využijeme ho převážně jako přílohu k pečenému masu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 849 kJ / 1 637 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,51 g |
| Tuky | 105,44 g |
| Vláknina | 39,35 g |
| Cholesterol | 84 mg |
| Sodík | 5,93 g |
| Sůl | 14,80 g |
| Sacharidy | 127,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Zelí vložíme do hrnce včetně nálevu, přidáme kmín a tolik vody, aby bylo zelí zakryté. Osolíme a dáme vařit.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a osmahneme.
Krok 4: Zaprášíme moukou, promícháme, přidáme k téměř měkkému zelí a ještě chvilku vaříme.
Krok 5: Nakonec přidáme podle chuti cukr a ocet.
Zveřejněno 29. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilované zelí se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNP5
Moje poznámka
Sterilované zelí se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNP5
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 20 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 23 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 46 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 2 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 2 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 2 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 3 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 5 hodinami
Tématické fráze:
sterilizované červené zelí,
zelí se slaninou,
dušené sterilizované zelí,
červené sterilizované zelí recept,
sterilizované červené zelí recept,
priprava sterilizovaneho zeli,
dušené červené zelí sterilizované,
cervene zeli sterilizovane,
recepty dušené červené zelí sterilizované,
sterilizované bílé zelí,
sladkokyselé zelí,
sterilizované zelí dušené recepty,
sladkokyselé zelí recept,
recept na sladkokyselé zelí,
sterilizované zelí bílé sladkokyselé,
sterilované zelí,
zelí,
červené sterilizované zelí,
jak varit sterilizovane zeli,
sterilizovane bile zeli recept
Suroviny:
zelí bílé sladkokyselé,
slanina anglická,
cibule,
mouka hladká,
cukr,
ocet,
tuk,
sůl,
kmín celý
Komentáře (9)
Zahustuji kasickou z najemno nastrouhane brambory, hladke mouky a vody. Slaninu davam az nahoru jako stavicku. Ale myslim, ze takto je to take zajimave, chut je vyborna.
Nedělám si srandu ani nerejpu, myslím to zcela vážně.