Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo

Jídlo, do kterého využijete přebytky sezónní zeleniny. Řeč je o leču, velmi jednoduchém, rychlém a chutném pokrmu. Můžete jej podávat s pečivem, bramborami nebo ho zavařit a chuť léta si tak připomenout i v zimě.

Hodnocení receptu je 4,8 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

13. 4. 2008 20:15

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie10 771 kJ / 2 574 kcal
Bílkoviny115,19 g
Tuky172,23 g
Vláknina30,88 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 6,09 g
Sůl14,63 g
Sacharidy127,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Lečo u nás doma vaříme vždy ve velkém hrnci, třeba i z dvojnásobku surovin. Dokud nepřidáme vejce a uzeninu, je to ideální polotovar. Co nesníme, dáme za horka do vymytých a vypařených zavařovacích sklenic. Lečo naléváme skoro vařící. Tím je vlastně i sterilované.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

serryy

5. 5. 2009 11:07

:-)jdu do toho a poprve tak mi dryte palce a dekuji;-)

Olina-preclik Olina-preclik

11. 8. 2008 13:33

to tejaja: máš fakt smysl pro humor, to cením :-D- kolik že to má desetinných míst?:-D:-D a ještě dotaz k autorovi: fakt to není absolutně rozvařené po 40 minutách dušení papik?:-O Věřím, že to musí být jak píšeš pokrm řídký...:-//

tejaja tejaja

11. 8. 2008 13:22

1 unca = 31,1034768 g:-)

kedlubna kedlubna

11. 8. 2008 12:55

6 uncí je prosím kolik ????:-O

vybusna vybusna

14. 7. 2008 21:56

svata pravda.....

maris maris

14. 7. 2008 21:43

Někde jsem četla, že neexistuje striktní recept, každý ho dělá, jak mu to vyhovuje, jen ta uzenina tam není nikdy:-)

vybusna vybusna

14. 7. 2008 21:37

no s udeninou som neratala...leco nerobievam s udeninou..nemam to rada....baklazan si nahradila tou cuketou...tak som si tak pomyslela ze by to mohol byt ratatouile...aspon to mi tak volame doma.....

maris maris

14. 7. 2008 21:27

vybusna : jenže tam se nikdy nedává uzenina a měl by tam být i lilek;-)

vybusna vybusna

14. 7. 2008 21:12

leco bez vajicka je ratatouile, akurat do ratatouile ide aj pretlaceny cesnak.

maris maris

14. 7. 2008 20:14

Ještě jedna poznámka - já mám raději lečo bez vajíček, někdy přidám i cuketu.

maris maris

14. 7. 2008 20:12

Já nedávám sladkou papriku ani protlak a česnek a místo sádla používám olej. Teď v létě je to super večeře.

Drobek Drobek

29. 4. 2008 05:00

Já vím, nepatří, ale my jí tam rádi. Jak vždy a všude říkám, je to tvá kuchyň, tvůj hrnec a tvé jídlo, dělej si s tím co chceš, já se zlobit nebudu. Vždyť proto jsou takové spousty receptů na stejná jídla, aby si každý vybral co mu vyhovuje. Kdo umí, dotvoří, kdo neumí, sleduje přesně recept. A všem nám to chutná, o co víc jde?

tejaja tejaja

24. 4. 2008 16:43

Do leča ta sladká paprika příliš nepatří, i když neříkám, že je to s ní zlé :)))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: leco lečo recept lečo s moravskou klobásou recepty na domácí lečo recept leco recept na lečo jak se dělá lečo lečo s klobásou recepty leco zeleninové lečo sterilované recept domácí lečo s vejcem jak se vari leco výroba leča lečo recepty leco s klobasou recepty jak uvařit lečo recepty na leco vaříme lečo recept na leco s klobasou domaci leco s klobasou

Suroviny: sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika čerstvá červená, rajče, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový, uzenina, vejce

TopRecepty.cz

Lečo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZJE